Zonder omvormer geen werkende zonnepaneleninstallatie. Met een SolarEdge omvormer kies je voor één omvormer met een optimizer per paneel. Deze SolarEdge omvormer zorgt voor een optimaal resultaat wanneer er sprake is van schaduw. Bovendien biedt SolarEdge een prachtig systeem om jouw installatie te monitoren. We vertellen je alles over de SolarEdge omvormer op deze pagina.

daarom een solaredge omvormer met optimizers

De SolarEdge omvormer is perfect voor situaties waarin schaduwvorming een rol speelt. Doordat de omvormer gekoppeld is aan losse optimizers functioneert ieder paneel individueel. Zo heb je er dus geen last van wanneer er een grote boom in je tuin staat die op één paneel schaduw verzorgt. Wanneer je een systeem in één string aansluit, is je systeem zo sterk als de zwakste schakel. Met een SolarEdge omvormer voorkom je dit. SolarEdge heeft een basis garantie van 12 jaar, deze is uit te breiden indien gewenst.

Saman Groep | Zonnepanelen | seriegeschakeld of parallelgeschakeld

solaredge omvormer met monitoring

SolarEdge heeft een goede app om de installatie te monitoren. Je ziet in de app hoeveel energie jouw zonnepanelen realtime opwekken. Zo zie je ook direct welk paneel er minder opwekt. Ook kun je rapporten aanmaken die alle informatie op een rijtje zetten die jij belangrijk vindt. Bovendien toont de app begrijpelijke grafieken en informatie.

Op dit moment levert de Saman Groep geen SolarEdge omvormer. Benieuwd naar ons huidige assortiment? Klik hier!