Verduurzaming van Waterschap Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen is een bekende naam. Maar, wat doen zij eigenlijk? Het Waterschap zorgt voor allerlei praktische zaken die veel mensen vanzelfsprekend vinden. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren en zuiveren van regen- en rioolwater, dit gebeurt via diverse zuiveringsinstallaties. Bij die zuiveringsinstallaties was mooi ruimte over voor zonnepanelen. Bovendien zet het Waterschap zo een extra stap om hun missie te halen; in 2025 energieneutraal. Voor deze stap in hun duurzame missie, benaderden zij Paree B.V. en samen met de Saman Groep ontstaat er een prachtig resultaat.

Zonneparken bij zeven waterzuiveringslocaties

De Saman Groep plaatst in opdracht van Paree B.V. zonneparken bij zeven waterzuiveringslocaties van het Waterschap. Onder andere in Tholen, Oostburg, Ritthem en Breskens. Het ‘vieze’ water wordt hier gezuiverd op een duurzame manier. Op sommige locaties wekt het Waterschap nu zelfs energie op via de zuiveringsinstallatie. Dat is een win-win situatie.

Bijdrage aan een duurzame missie

De zonneparken bevatten gezamenlijk maar liefst 7.980 zonnepanelen! Genoeg voor 3,6 MWP vermogen. Het plaatsen van zonneparken is onderdeel van de duurzame missie die het Waterschap heeft uitgesproken, namelijk; energieneutraal in 2025. Op het kantoor van het Waterschap liggen al jaren zonnepanelen. Ook is er onder het dakterras een groot bassin wat regenwater opvangt. Hiermee worden de toiletten doorgespoeld. Binnen zorgen de sensoren ervoor dat het licht niet te lang en niet te fel brandt. Maar, er moet nog een belangrijke stap gezet worden; het kantoor in Middelburg van het gas af. De wens is er, maar zover is het nu nog niet.

Duurzaam ondernemen Paree B.V.

Paree B.V. stelt zich al jaren doelen op het gebied van duurzaam ondernemen. Reductie van de milieubelasting op het gebied van het zakelijk verkeer, energieverbruik en afvalscheiding. Zo heeft Paree B.V. bijvoorbeeld al sinds 2015 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand. In 2020 zijn er zelfs nog eens 50 extra zonnepanelen bijgeplaatst. Een mooi voorbeeld van groene stroom voor eigen gebruik.

Saman Groep Projecten als duurzame installateur

Binnen de Saman Groep is er een speciale divisie voor dit soort projecten, namelijk; Saman Groep Projecten. Zij zijn gespecialiseerd in zonneparken en andere grootschalige zonnepanelenprojecten. Bovendien ontzorgen zij uw zakelijke opdracht van advies tot subsidieaanvraag. Tot slot biedt Saman Groep Projecten ook de mogelijkheid om na montage de installatie te monitoren en onderhouden, dit allemaal voor de optimale opbrengst.

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *