783 zonnepanelen Zeeuws Archief Middelburg

Het Zeeuws archief zorgt er al jaren voor dat alle archiefstukken in goede conditie worden bewaard. Het klimaatsysteem wat zorgt voor het behoud van deze stukken is recent vervangen, maar verbruikt nog steeds veel stroom. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het Zeeuws Archief. Daarom vervingen zij de cv-ketels, het merendeel van de verlichting en kozen zij voor zonnepanelen. De Saman Groep helpt graag een handje mee met de verduurzaming van een monumentaal pand als dit.

De Saman Groep plaatste maar liefst 783 zonnepanelen op het bijzondere dak van het Zeeuws Archief. De zonnepanelen beslaan de gehele dakoppervlakte van 725 m2 en zijn aangesloten met een Sungrow omvormer. Samen zorgt deze installatie voor een jaaropbrengst van maar liefst 87.000 kWh.

Het is een uitdagend project door de locatie midden in de binnenstad van Middelburg en de bijzonder vorm van het gebouw. Via een inlegsysteem liggen alle zonnepanelen prachtig aangesloten. Eind december werd de installatie daadwerkelijk opgeleverd. De zonnepaneleninstallatie voorziet in de volledige energiebehoefte van het Zeeuws Archief. Ook staat er sinds kort een display waarop de bezoekers en medewerkers kunnen zien hoeveel energie de panelen opwekken, daar krijg je energie van!

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *