345 zonnepanelen voor Zeeland Seaports

Op het dak van het kantoor van Zeeland Seaports in Terneuzen zijn 345 nieuwe zonnepanelen door de Saman Groep geleverd en gemonteerd. Saman heeft dit project turn-key opgeleverd. Dit betekent dat het gehele project door Saman is uitgevoerd en alle werkzaamheden uit handen van Zeeland Seaports zijn genomen. Saman heeft het havenbedrijf in dit project volledig ontzorgd.

Al in 2003 liet Zeeland Seaports door een partij 345 zonnepanelen plaatsen op het dak van het hoofdkantoor. Doordat een aantal zonnepanelen in de loop van de tijd defect gingen maar in serie geschakeld waren, bleven de prestaties van veel andere panelen achter. Helaas konden de defecte panelen niet vervangen worden en werd besloten om alle panelen na 14 jaar te vervangen. De panelen die nog wel geschikt waren voor het leveren van stroom, werden op andere gebouwen van de Zeeland Seaports geplaatst.

Inmiddels is de klus geklaard en zijn de oude panelen herplaatst en zijn de 345 nieuwe panelen op het kantoor van Zeeland Seaports geplaatst. Het zijn A-merk Panasonic panelen welke per twee door een power optimizer worden gemonitord. Een defect kan nu veel sneller worden gedetecteerd en dus veel eenvoudiger opgelost.

Zeeland Seaports heeft als masterplan het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Met de nieuwe zonnepanelen wordt 82.000 kilowattuur per jaar aan zonnestroom opgewekt!

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *