14 woningen met 'nul op de meter' in Oosterland

In Oosterland laat woningcorporatie Zeeuwland 23 levensloopbestendige woningen bouwen door aannemingsbedrijf Fraanje. Niet zomaar woningen, maar woningen met nul op de meter. Een enorm duurzame stap van Zeeuwland. De eerste fase van 14 woningen wordt nu gebouwd, de Saman Groep is troste leverancier van de zonnepanelen. Zeeuwland zet al langere tijd stappen in verduurzaming met Saman Groep als vaste partner voor zonnepanelen. In het laatste kwartaal van dit jaar zal de bouw van de tweede fase starten.

Nul op de meterwoning

Het doel van een nul op de meterwoning is om op jaarbasis net zoveel energie te verbruiken, als er wordt opgewekt. Het opwekken van energie en warmte in deze woningen gebeurt dankzij een warmtepomp op basis van bodemwarmte en zonnepanelen. Ook worden de woningen voorzien van goede isolatie, driedubbel glas en een mechanisch ventilatiesysteem wat warmte terugwint. De woonlasten voor de toekomstige huurders zullen erg laag zijn. Zo maken Saman Groep en Zeeuwland duurzaamheid samen bereikbaar voor de huurders.

Levensloopbestendig en duurzaam

De woningen hebben op de begane grond alles; de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Op de eerste verdieping is ruimte voor een extra slaapkamer. De animo voor de woningen was groot. Gelukkig volgen er nog negen woningen in de tweede fase én worden er nog zes woningen gesloopt. Deze woningen worden met hetzelfde duurzame principe teruggebouwd.

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *