Klantervaring

Dhr. Theunissen

Meer lokale installateurs misten de expertise van de Saman Groep

De heer Theunissen uit het Brabantse Oud Gastel is in 2012 overgestapt op zonnepanelen, omdat hij ervan overtuigd is dat het belangrijk is om energie op een duurzame en milieuvriendelijke manier te gaan gebruiken. Later verduurzaamde hij verder met een zonneboiler en nieuwe cv-ketel.

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen

“De aarde geeft zelf al aan dat wij verkeerd bezig zijn en dat er een einde moet komen aan de uitbuiting van onze planeet. Bovendien tonen wetenschappelijke berekeningen aan dat er daardoor onvermijdelijke rampen op ons afkomen en dat onze kleinkinderen op een andere manier moeten gaan leven dan wij gewend zijn. Daarom wilden wij verduurzamen. Ik heb destijds op het internet gezocht naar aanbieders van zonnepanelen en kwam uit bij de Saman Groep door haar ruime verspreidingsgebied. Meer lokale installateurs waren regionaal gebonden en hadden niet de expertise van de Saman Groep. Tijdens de beoordeling voor het aantal zonnepanelen om de gewenste opbrengst te krijgen speelden de grote bomen in de tuin van de buurman een belangrijke rol. Na de installatie kregen we nieuwe buren die de bomen hebben gekapt. Daardoor is onze opbrengst nu veel hoger en onze energierekening fors gedaald.”, aldus Theunissen.

Zonneboiler en nieuwe cv-ketel

In maart 2019 besloot de heer Theunissen tevens om een nieuwe cv-ketel en een zonneboiler te laten plaatsen. “Onze boiler was al niet meer zo jong, maar ook de cv-ketel zou het zeker niet meer tot 2023 volhouden. Gezien de landelijke plannen met gas was het voor mij logisch om de ketel te vernieuwen. Daardoor konden we ons zo snel mogelijk aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Daarnaast was voorheen de boiler direct aan de cv-ketel verbonden. Dat betekende dat het warme water voortdurend op een temperatuur van ongeveer 60 °C werd gehouden. Ook als er geen behoefte was aan warm water. Dat kost natuurlijk behoorlijk wat energie. Ik kan nu nog niets zeggen over de jaaropbrengst. Toch zie ik dat de nieuwe cv-ketel en zonneboiler al een halvering in het gasverbruik in een periode van een halfjaar hebben opgeleverd bij een vrijwel identiek warmwaterverbruik.”

Tevreden van eerste contact tot oplevering

Zowel het contact als de installaties verliepen naar tevredenheid. “We kregen eerlijke voorlichting over de mogelijkheden die de niet echt gunstige ligging van ons huis bood. Ook het vervolgtraject na het eerste bezoek en de installaties zowel binnenshuis als buitenshuis verliepen zonder problemen. Bovendien ruimden de monteurs alles netjes op. Wel had de installatie van de zonneboiler en cv-ketel wat meer voeten in de aarde. De monteurs moesten namelijk ook een waterafvoer naar het rioolsysteem maken. Daarnaast moest er op zolder ook het een en ander gebeuren. Om de nieuwe cv-ketel op vrijwel dezelfde plaats als de oude te krijgen inclusief de daarbij horende rookafvoer, moesten ze ook een stevige draagconstructie maken. Na twee dagen timmeren en boren was de installatie voltooid en werden de werkplekken netjes achtergelaten. Wij hoefden helemaal niets meer op te ruimen!”, sluit Theunissen af.