Klantervaring

Dhr. Daane

Voor mij is het belangrijk dat ik een klik met het bedrijf heb

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel belandde Jordan Daane uit Westkapelle bij de Saman Groep. “Ik had eens een artikel over ze gelezen. Ze bleken heel groot in Zeeland te zijn. Toen ging ik daar eens meer op letten en opeens zag ik overal Saman-busjes rijden. Dat was me daarvoor nooit opgevallen.”

Klik met de Saman Groep

Maar groot bedrijf of niet, voor Dhr. Daane is het vooral belangrijk dat hij ‘een klik’ met een bedrijf heeft. “De eerste kennismaking met de Saman Groep maakte meteen al indruk. Het was vrijdagmiddag rond 17.00 uur. Zo vlak voor het weekend willen bedrijven dingen dan nog wel eens snel afronden. Bel maandag maar terug. Maar niet bij de Saman Groep. Ik werd uitgebreid geïnformeerd en er was totaal geen tijdsdruk. De klik was er dus meteen!”

Voor mij is het belangrijk dat ik een klik met het bedrijf heb. En dat had ik meteen met Saman Groep

Warmtepomp in plaats van Cv-ketel

Aanvankelijk zocht Daane dus een nieuwe cv-ketel voor zijn woning, maar de Saman Groep bracht hem op het idee van een warmtepomp. Daane: “Ik had een beeld dat dat een erg ingewikkeld systeem was met allerlei buizen, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ik heb trouwens nooit het gevoel gehad dat me een product werd opgedrongen. De optie om gewoon de cv-ketel te vervangen, is er op de achtergrond altijd geweest. Maar aangezien we na de aankoop van onze woning toch ingrijpend gingen verbouwen, kwamen we in gezamenlijkheid tot de conclusie dat een warmtepomp voor ons de beste oplossing vormde.”

“De medewerkers van de Saman Groep zijn klantgericht en voelen zich echt verantwoordelijk voor het project”

Zonnepanelen

Inmiddels zorgt de nieuwe warmtepomp ervoor dat het huis via de vloerverwarming verwarmd wordt. Daarnaast liet Daane 36 zonnepanelen plaatsen. “Met een tuin op het zuiden is de ligging uitstekend. Bovendien bezuinig ik met de warmtepomp wel op gas, maar heb ik extra stroom nodig voor die pomp. Door extra zonnepanelen kan ik dat opvangen.”

Tevreden over de Saman Groep

Al met al werd het een grote klus waarop Daane met volle tevredenheid op terugkijkt. “Alleen was er in het begin een hick-up met het infrezen van de vloerverwarming, maar dat is professioneel opgelost. Daarna is alles heel goed verlopen. Ik heb wel 10 verschillende mensen van de Saman Groep over de vloer gehad, maar ze waren zonder uitzondering allemaal heel beleefd, werkten heel netjes en lieten geen rommel achter. De medewerkers zijn klantgericht en voelen zich echt verantwoordelijk voor het project. Ze stralen ook uit één team te zijn. Echt, ik ken maar weinig bedrijven die dit zo doen.” Ook de manier waarop de Saman Groep op klachten inging, noemt Daane “grandioos”. “Kijk, techniek is techniek. Daar kan altijd wel iets misgaan. De Saman Groep lost dat uitstekend op. Ja, ik ben echt hartstikke tevreden.”