Klantervaring

Familie Wentink

De all-electric warmtepomp is bijzonder stil en comfortabel

De familie Wentink uit Serooskerke had de wens om volledig van het gas af te gaan. Via het internet kwamen zij bij de Saman Groep uit, een duurzame totaalinstallateur. In september 2020 installeerde de Saman Groep 21 SunPower zonnepanelen en een Daikin hoge temperatuur (HT) warmtepomp.

Volledig van het gas af met een HT warmtepomp

“Het was onze wens om volledig van het gas af te gaan. De adviseur van de Saman Groep had verstand van zaken en vertelde ons hoe wij dit zonder problemen konden realiseren. Inmiddels koken wij op inductie en verwarmen we onze woning met een all-electric warmtepomp. De stroom die de warmtepomp verbruikt wekken we zelf op via onze zonnepanelen.” vertelt de heer Wentink.

Geen grote verbouwing

“We kozen voor deze SunPower zonnepanelen vanwege de gunstige prijs en het rendementsbehoud op de lange termijn. Dit type warmtepomp met hoge temperatuur kozen wij, omdat deze samenwerkt met onze huidige radiatoren. Zo voorkwamen we een ingrijpende verbouwing.” legt de heer Wentink uit.

Comfortabele en duurzame keuze

“Wij zijn zeer tevreden over de installaties. De all-electric warmtepomp is bijzonder stil en comfortabel. Ook in de winter genoten wij van een warme woning. Tot op heden zijn wij erg blij met onze keuze. Bovendien maken wij nu gebruik van de juiste middelen om de natuur het minst te belasten. Duurzaamheid vinden wij enorm belangrijk.” licht de heer Wentink toe.

Verstand van zaken

“Het contact met de Saman Groep was meteen goed. De adviseur wist waarover hij praatte en heeft ons moeiteloos van het gas af geholpen. Deze kennis misten wij bij andere aanbieders van duurzame installaties. We raden de Saman Groep zeker aan omwille van de professionaliteit en kijken uit naar onze duurzame toekomst.” sluit de heer Wentink af.