Klantervaring

Paul Eijgel

Ik zou de Saman Groep zeker aanbevelen, sterker nog; dat heb ik al gedaan!

Voor Paul Eijgel uit Burgh-Haamstede is duurzaamheid niet nieuw. De Saman Groep plaatste 30 SunPower zonnepanelen als aanvulling op de bestaande zonnepanelen. Paul heeft al bijna twintig jaar zonnepanelen. Nu de oude omvormer versleten was, koos hij voor nieuwe omvormer en breidde hij direct het aantal zonnepanelen uit van 30 naar 60 stuks. De nieuwe zonnepanelen passen perfect op het dak van de hoofdwoning.

Nieuwe zonnepanelen met een hoog rendement

“Adviseur Erik kwam langs en zijn aanpak overtuigde mij. De keuze voor de Saman Groep was snel gemaakt. Er is ondertussen veel vernieuwd aan zonnepanelen. De nieuwe zonnepanelen wekken namelijk drie keer zoveel stroom op als de oude zonnepanelen. Bovendien kosten ze slechts een derde ten opzichte van de oude zonnepanelen! Omdat deze zonnepanelen circa 12.000kWh per jaar opbrengen, koos ik ook voor elektrische boilers. Om water te verwarmen gebruik ik liever mijn zelf opgewekte zonnestroom dan gas.” legt Paul uit.

Een extra warmtepomp op het verlanglijstje

“Ook was de cv-ketel na 27 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. De ervaring met een Remeha cv-ketel is goed, dus zodoende koos ik weer voor een Remeha. In de aanleunwoning heb ik al een warmtepomp. Een tweede warmtepomp voor in het woonhuis staat op mijn verlanglijstje, maar zo ver is het nog niet. Verder overweeg ik lage temperatuurradiatoren en infraroodverwarming. Duurzaamheid is gewoon een win-win situatie. Het milieu wordt minder belast en mijn spaargeld wordt zinvol gebruikt.” vertelt Paul.

Zelfs voor de zeilboot naar de Saman Groep

Dan had Paul nog een heel ander probleem. Namelijk een probleem met zijn zeilboot. Zelfs daarvoor kon hij bij de Saman Groep terecht: “Het roer van mijn zeilboot was aangetast door galvanische corrosie. Ik kwam in contact met Jan van de constructie afdeling binnen de Saman Groep. Hij was bekend met mijn probleem en schetste een oplossing die mij aansprak. Het resultaat is mooi en functioneel.”

Klantvriendelijke totaalinstallateur

De Saman Groep heeft zich aan Paul echt als totaalinstallateur kunnen tonen: “Voor alle wensen kon ik bij de Saman Groep terecht. Het is erg fijn dat je direct geholpen wordt wanneer je belt en niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Al met al levert de samenwerking veel kWh op en een goede ervaring met de Saman Groep. Ik zou de Saman Groep zeker aanbevelen, sterker nog; dat heb ik al gedaan!” sluit Paul af.