Klantervaringen

Boutique Hotel Ter Zand

In ons hotel ervaren gasten hoe comfortabel duurzaamheid kan zijn.

Boutique Hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede opende recent haar deuren. Voor de Saman Groep een prachtig project om aan mee te werken. Een luxe en comfortabel hotel aan de rand van de natuur. Bovendien wordt alle comfort in het hotel gefaciliteerd door duurzame installaties.

De laatste duurzame innovaties

De heer Landman vertelt graag meer over dit project. “Het bouwen van een nieuw hotel biedt de mogelijkheid om met de laatste innovaties mee te gaan. Daarnaast verwachten de gasten tegenwoordig ook duurzame oplossingen van een hotel. Boutique Hotel Ter Zand  is nu volledig van het gas af. Op de daken liggen zonnepanelen en we werken met slimme verlichting.”De Saman Groep heeft Boutique Hotel Ter Zand voorzien van een VRV-installatie, zo wordt iedere kamer individueel verwarmd of gekoeld. Om volledig elektrisch te voorzien in warm water zijn hoge temperatuur warmtepompen toegepast. De stroom die verbruikt wordt door deze warmtepompen wekt Boutique Hotel Ter Zand zelf op via zonnepanelen.

Duurzaamheid als visie

Dit duurzame comfort is onderdeel van de visie van Boutique Hotel Ter Zand; “Duurzaamheid is een bewuste keuze. Deze installaties passen bij onze visie; lang en duurzaam ondernemen. Ook vinden wij als Boutique Hotel Ter Zand het belangrijk om de lokale omgeving te steunen en de gasten bewust te maken van duurzaamheid. In ons hotel ervaren ze hoe comfortabel dit kan zijn.” aldus de heer Landman.

Boutique Hotel Ter Zand loopt graag voorop in duurzame ontwikkeling en kiest voor nieuwe technieken. Nu en in de toekomst. “We digitaliseren onze administratie en informatie zoveel als mogelijk. Verder starten we met het recyclen van ons afval, zodat we dit omzetten tot compost. Deze compost draagt bij aan ons volgende plan; we willen ons landschap zo in richten dat we zelf producten aan onze keuken kunnen leveren. Zo eten onze gasten vers, lokaal en duurzaam.”

Een lokale partner met de focus op duurzaamheid

“Bij het kiezen van een partner gaat onze voorkeur altijd uit naar een lokale partner, zoals de Saman Groep. Bovendien hadden we al goede ervaringen met de Saman Groep. In een project van deze omvang krijg je te maken met diverse afdelingen. Toch verliep het contact met de contactpersoon altijd vlot en prettig. Alle uitdagingen die we tegenkwamen in de bouw losten we samen op!” sluit de heer Landman af.