Klantervaringen

Joris en Gwen Biesters

Wij voelen ons een gewaardeerde klant

De Saman Groep plaatste 10 SunPower Maxeon BLK zonnepanelen in Valkenswaard. Joris legt uit waarom: “We wilden graag duurzame stappen zetten. Wij zien de ernst van de klimaatveranderingen in en willen zelf ook iets betekenen voor het milieu. Bovendien profiteren we ook van deze duurzame stappen. Want heel eerlijk, als verduurzamen op de lange termijn meer had gekost dan opgeleverd, is de kans groot dat we deze stappen niet hadden gezet. Nu worden we er zelf beter van én dragen we bij aan het klimaat. Voor ons een win-winsituatie. Ook vinden we de zonnepanelen een stijlvolle toevoeging aan onze woning.”

Flinke stappen in verduurzaming

Duurzaamheid is met de paplepel ingegoten vertelt Joris: “De kleine dingen zoals het licht uitdoen en de deuren goed sluiten vinden wij heel normaal. Binnenkort komt er een nieuwe schuifpui in onze woning, wat zorgt voor betere isolatie. Ook volgt er een inspectie om te kijken waar de isolatie nog verder kan worden verbeterd. We willen zo min mogelijk warmte verliezen. Een andere volgende stap is de plaatsing van een airco-unit. Hiermee gaan we verwarmen en verkoelen met de zelf opgewekte stroom van de zonnepanelen. Zo besparen we gas in de koudere periode en verhogen we ons comfort in de warmere periode.”

Zonnepanelen monitoren is leuk

“De zonnepanelen zijn netjes geplaatst. Ook ontvingen we een handige omschrijving van de lampjes op de omvormer. Nu begrijp ik wat er gebeurt, terwijl ik er eigenlijk geen verstand van heb. Ik heb er ook een soort hobby bijgekregen. Ik kijk namelijk dagelijks in de app om te zien wat de zonnepanelen hebben opgewekt. Bovendien heb ik nu goed inzicht in het stroomverbruik en zien we dat de energiekosten al omlaag zijn. Nog één dingetje wat ik moet bekennen; ik sta regelmatig even naar de zonnepanelen te gluren omdat ik ze zo mooi vind.” aldus Joris.

De investering waard

“We hebben niet erg veel contact gehad met de Saman Groep, maar wanneer er contact was, waren de reacties duidelijk en voelde ik me een gewaardeerde klant. Wij vonden zonnepanelen best een flinke investering als starters op de woningmarkt. Maar al met al vonden we het niet erg om de investering te doen, het resultaat mag er namelijk ook zijn!” sluit Joris af.