Klantervaringen

Familie Kouwenberg

In mijn ogen heeft de Saman Groep een goede manier van werken

Op zijn oude woning had de heer Kouwenberg uit Prinsenbeek al acht jaar zonnepanelen. Dit jaar is hij verhuisd naar een nieuwe woning. Deze woning had ook al zonnepanelen, maar omdat hij het tapwater elektrisch wil bijverwarmen, wilde hij 10 extra SunPower zonnepanelen installeren.

Volledig van het gas af

“Mijn huis is volledig gasloos. De cv installatie en het tapwater worden verwarmd middels een pelletkachel en de elektriciteit wek ik grotendeels op met zonnepanelen. In de toekomst wil ik een warmteboiler plaatsen om mijn tapwater in de zomer te verwarmen. Zo hoef ik bij warm weer niet onnodig mijn pelletkachel te branden.”, geeft de heer Kouwenberg aan.

Financieel voordeel

De heer Kouwenberg verduurzaamt ook voor het financiële plaatje. “Verduurzaming is goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de portemonnee. Bovendien merk je de investering die je een aantal jaar geleden maakte in het heden niet meer. Een hoge energierekening passeert iedere maand.”

Deskundig en efficiënt

Via het internet is de heer Kouwenberg bij de Saman Groep terecht gekomen, maar hij kende het bedrijf al langer. “Twee oud collega’s van mij zijn werkzaam bij de organisatie in Breda. Nadat ik een offerte had aangevraagd werden de juiste vragen gesteld in het adviesgesprek. Zo werd de offerte spoedig definitief gemaakt. De installatie van de zonnepanelen is in een ochtend gerealiseerd door vier monteurs. Zowel de verkoopafdeling als de monteurs zijn technisch goed onderlegd. Ook worden zaken snel en praktisch aangepakt. In mijn ogen heeft de Saman Groep een goede manier van werken.”

Beter rendement

“De zonnepaneleninstallatie is in september opgeleverd en heeft een goede maand voldoende zonnestroom opgeleverd. In de winter is de opbrengst vaak beperkt, maar als ik de installatie vergelijk met de eerdere panelen, dan leveren de SunPower panelen wel een beter rendement. De SolarEdge power optimizers dragen hier zeker aan bij.”, sluit de heer Kouwenberg af.