Klantervaring

Dhr. Dalebout

We kiezen bewust voor een lokale partij die goed bekendstaat.

De Saman Groep plaatste 768 zonnepanelen op het dak van twee schuren bij Agrarisch bedrijf Dalebout in Noordgouwe. De heer Dalebout vertelt:

SDE subsidie op zonnepanelen

“De reden waarom ik ben gaan nadenken over zonnepanelen is dat in ‘het nieuwe-activiteiten-besluit-open-teelten’ is geregeld dat vanaf een bepaald energieverbruik gemeenten besparende investeringen af mogen gaan dwingen. Binnen ons bedrijf zijn wij hier vrij ver mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LED verlichting. Ook hebben we frequentieregelaars op de grootste ventilatoren laten plaatsen. In het verlengde van deze investeringen ligt ook de investering in zonnepanelen. We hebben ons daarom door de Saman Groep goed laten voorlichten over de SDE subsidie. Deze subsidie geldt voor de zakelijke aankoop van zonnepanelen.

Goede balans

Na alles goed te hebben doorgenomen konden we vervolgens concluderen dat we met deze subsidie een goede balans hadden tussen verduurzaming, het milieu, de investering en de opbrengst.”, aldus de heer Dalebout. “Ik moet zeggen dat de met monteurs die de panelen hebben gemonteerd en aangesloten erg enthousiast waren. Ook werkten ze erg netjes. Alle lof hiervoor! Nu is het voorlopig afwachten of de verwachte opbrengsten gehaald kunnen worden. Maar, met de zonneschijn die we nu hebben, kunnen we wellicht al een voorsprong nemen!”, sluit de heer Dalebout af.