Klantervaring

Dhr. de Koning

Door zonnepanelen te huren hadden we geen grote investeringskosten.

Jan de Koning uit Melissant koos ervoor om zonnepanelen te huren. Inmiddels liggen de zonnepanelen op zijn dak en deelt hij zijn ervaring:

Zonnepanelen huren in Melissant

“We hebben lang nagedacht of we zonnepanelen wilden kopen of huren. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het voor ons beter is om zonnepanelen te huren. Zeker als je bedenkt dat de milieuheffing op elektriciteit de komende jaren omhoog gaat. Daardoor wordt de prijs van huren gunstiger, omdat je dan kosten reduceert en er tien jaar lang geen omkijken naar hebt. Bovendien hebben we door te huren geen grote investeringskosten en betalen we de installatie over een aantal jaren. Ook hebben we altijd het recht van koop wanneer we de installatie willen overnemen.”, geeft De Koning aan.

JA Solar zonnepanelen

Uiteindelijk koos De Koning voor 13 JA Solar Percium zonnepanelen met een piekvermogen van 3.965 Wattpiek. “Op het moment van beslissing hadden deze zonnepanelen de meeste opbrengst, zeker wanneer je ze combineert met een SolarEdge omvormer en power optimizers. Aan ieder zonnepaneel is namelijk power optimizer gekoppeld en vervolgens aangesloten op de omvormer. Daardoor werken de panelen afzonderlijk van elkaar. Raakt één zonnepaneel defect of heeft deze last van schaduw, dan heeft dit geen effect op de opbrengst van de andere panelen.”

Woning verduurzamen

“Door zonnepanelen te huren weten we waar we aan toe zijn met betrekking tot de energiekosten. Dat is voor ons de belangrijkste reden om te verduurzamen. We wonen namelijk in een oud huisje. In de loop der jaren zijn er wel diverse duurzame verbouwingen gedaan, zoals het isoleren van muren en dak en koken we elektrisch in plaats van op gas. Maar, verder verduurzamen is in onze woning bijna niet mogelijk met de huidige techniek.”, aldus De Koning.

Installateur voor huur zonnepanelen

De Koning kwam via Google bij de Saman Groep terecht als installateur voor de huur zonnepanelen. “We hebben bij diverse aanbieders offertes aangevraagd en met elkaar vergeleken. Opvallend was dat de Saman Groep van A tot Z de installatie regelt, terwijl veel andere installatiebedrijven de montage uitbesteden. Bij de Saman Groep heb je altijd dezelfde contactpersoon, waardoor je niet elke keer alles moet uitleggen. Dat is erg prettig. Hoewel ik nog niet veel kan zeggen over het rendement, leveren de zonnepanelen wel al stroom op. Zodra het weer een beetje lichter wordt en de zonnepanelen stroom opwekken heb ik namelijk gelijk nul op de meter.”

Ook over de installatie is De Koning tevreden. “De installateurs waren op het afgesproken tijdstip aanwezig. Ook was de vakkundigheid heel hoog en wisten de installateurs waarover ze praten. Door de juiste communicatie liep alles gesmeerd. Bovendien werden de elektrische aansluitkabels netjes weggewerkt en mijn vragen rustig en begrijpelijk beantwoord. Daarnaast kreeg ik ongeveer een uur nadat de installateurs weg waren de beloofde link om de zonnepanelen te monitoren. Sindsdien heb ik perfect overzicht van de werking van de zonnepanelen via mijn telefoon en computer. Na deze ervaring zou ik de Saman Groep zeker aanbevelen.”, sluit De Koning af.