Klantervaring

Familie de Jong

De monteurs waren niet alleen kundig, ze werkten ook veilig.

Duurzaamheid is een thema dat familie de Jong uit Maasdam zowel privé als zakelijk hanteert. Naast duurzame aanpassingen in huis, zoals dubbel glas, isolatie en een zuinige cv-ketel, adviseren ze ook bedrijven bij duurzame projecten. Eind vorig jaar besloten ze SunPower P3 zonnepanelen aan te schaffen bij de Saman Groep.

Collectieve aanschaf van SunPower zonnepanelen

“Een aantal jaar geleden spraken we samen met een aantal buren en de Saman Groep al over de mogelijkheden van een collectieve aanschaf van zonnepanelen. Destijds waren de kosten voor panelen nog erg hoog. Tegenwoordig is dat anders. Het afgelopen jaar hebben we bij verschillende leveranciers offertes opgevraagd. Een deel kwam kijken om de situatie te beoordelen, een deel niet. Toen we een keuze hadden gemaakt, bleken de mogelijkheden en prijzen ineens anders te liggen. Omdat de Saman Groep nog in ons achterhoofd zat én op dat moment bezig was met een groot project in onze omgeving, hebben we opnieuw contact opgenomen. Direct na ons belletje werd er een afspraak gemaakt. De adviseur nam ons mee in de ‘wereld van zonnepanelen’ en legde ons gedocumenteerd uit wat de mogelijkheden waren.”, geeft familie de Jong aan.

Veilige en kundige installatie

In één dag werd de installatie van de SunPower P3 zonnepanelen in Maasdam uitgevoerd. “Een verwante installateur en zijn collega hebben de zonnepanelen geïnstalleerd. Het waren vaardige installateurs, die niet alleen kundig waren, maar ook veilig werkten. Als veiligheidsadviseur was ik zeer tevreden hierover. De installatie is in één dag werkend opgeleverd met voldoende uitleg. Ook werd de gemaakte rommel weer netjes opgeruimd. We zijn tevreden! Nu, enkele weken later, leveren de zonnepanelen ondanks het sombere weer al gemiddeld 10 kWh per dag op, met uitschieters naar 18 kWh. In de zomer lachen we hier waarschijnlijk om, maar vooralsnog is dit hoopgevend.”, aldus de heer de Jong.

Duidelijk en transparant

Familie de Jong is tevreden over de transparantie van de Saman Groep. “De prijsverhouding ten opzichte van eerdere offertes van andere installateurs is zeer goed. Toch blijft het soms lastig vergelijken, omdat andere installateurs vaak bijkomende kosten zijdelings vermelden. Bij de Saman Groep is duidelijk wat ze leveren ten aanzien van de prijs. In relatie tot snelheid, deskundigheid en snelle installatie raden wij de Saman Groep zeker aan. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.”