Klantervaringen

Familie Mol

Al onze vragen zijn welwillend beantwoord en de afspraken werden nagekomen.

Familie Mol uit Kloetinge ziet het als hun verantwoordelijkheid om te verduurzamen om de aarde door te kunnen geven aan volgende generaties. De eerste stap zetten ze met zonnepanelen.

“We hebben jarenlang gesproken over de aanschaf van zonnepanelen. De afgelopen drie jaar liepen we rond met de gedachte om er serieus werk van te maken, maar het kwam er steeds niet van. Tot de dag dat een buurman aanbelde met de vraag of wij mee wilden doen met de aanschaf van zonnepanelen. De buurman had al het nodige vooronderzoek gedaan en was uitgekomen bij de Saman Groep. Een afspraak met een adviseur van de Saman Groep was snel gemaakt. Uiteindelijk hebben we met in totaal vijf buren gezamenlijk zonnepanelen aangeschaft.”, geeft familie Mol aan.

Ontwikkelingen om energie te besparen

Het huis van familie Mol is gebouwd in 1993 en naar de normen van toen goed geïsoleerd. “Tegenwoordig volgen we wel meer de ontwikkelingen met betrekking tot energiebesparing. We hebben ons door de Saman Groep laten adviseren over een warmtepomp en opslagaccu. Wanneer onze cv-ketel aan vervanging toe is, komt een warmtepomp zeker weer in de aandacht. Een accu voor de opslag van energie is iets voor de verdere toekomst en nu nog erg duur. Misschien willen we in de toekomst ook elektrisch rijden of laten we ons glas vervangen door HR+++ glas. We vrezen wel dat we met extra stappen niet genoeg hebben aan onze 12 zonnepanelen. Wellicht op termijn toch nog extra panelen erbij? We blijven de ontwikkelingen volgen. Voorlopig doen we een eerst een tijdje ervaring op met de zonnepanelen.”

Positief contact en uitstekende installatie

Het contact met de Saman Groep is bijzonder prettig verlopen, volgens familie Mol. “De adviseur was absoluut niet opdringerig. Dat kunnen wij wel waarderen. Ook na de aankoop is er iemand geweest om te kijken hoe de panelen gelegd zouden worden. Hij was heel correct en gaf waardevolle adviezen. Al onze vragen zijn welwillend beantwoord en de afspraken werden nagekomen. De uiteindelijke installatie verliep ook voortreffelijk. Er kwamen drie vriendelijke, hard werkende installateurs. Gelukkig hielp het weer ook mee. De elektricien heeft alles keurig afgewerkt én er is geen dakpan gebroken tijdens de installatie. Dikke pluim! Sinds de zonnepanelen op het dak liggen lijkt het wel alsof de zon elke dag schijnt. In de maand mei hadden we een productie van 690 kWh. In twee maanden tijd hebben we zelfs al zo’n € 220 bespaard.”

Thuis in de regio

“Wij zouden de Saman Groep aanraden om de gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Daarnaast is de Saman Groep is thuis in de regio. Mochten er problemen zijn, dan zijn ze snel dichtbij. Bovendien zijn ze klantvriendelijk, up-to-date en zitten ze heel dicht op de technologische vernieuwing.”, sluit familie Mol af.