Klantervaringen

Meubelindustrie van de Voorde Hulst

Nu de zonnepanelen op het dak liggen zijn we helemaal zelfvoorzienend.

Meubelindustrie van de Voorde; een begrip op Zeeuws-Vlaanderen en daarbuiten. Gestart als klompenfabriek en uitgegroeid tot een leverancier van woon-, bad- en projectmeubelen. De heer van de Voorde staat sinds 2005 aan het roer en koos voor zonnepanelen via de Saman Groep. Er werden maar liefst 2.672 zonnepanelen geplaatst op het dak van het pand in Hulst, gezamenlijk goed voor een opbrengst van meer dan 1 miljoen kWh.

Met energie naar de beste oplossing

“Als bedrijf willen wij bijdragen aan de verduurzaming. We zien om ons heen dat duurzaamheid een onderwerp is geworden waar we niet meer omheen kunnen. De Saman Groep is een bekende naam en wij vinden het fijn dat de Saman Groep een lokale partij is. Bovendien was het advies goed. Adviseur Jakob heeft veel tijd en energie in het project gestoken. Mede daardoor kwamen we tot een goede oplossing voor onze situatie.” vertelt de heer van de Voorde.

Helemaal zelfvoorzienend

“Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons. In de toekomst verwachten we dat dit thema alleen maar groter gaat worden. Nu ook de zonnepanelen op het dak liggen, zijn we helemaal zelfvoorzienend. We hebben namelijk al een verwarmingsinstallatie welke werkt op basis van pellets. Wellicht dat we in de toekomst gaan kijken om de elektrische energie op te slaan. Er moeten nu nog wat puntjes opgelost worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit goedkomt samen met de Saman Groep.” sluit van de Voorde af.