Klantervaringen

Familie van Dorsten

Familie van Dorsten, Hellevoetsluis

Om helemaal energieneutraal te worden besloten we extra zonnepanelen te plaatsen

Familie van Dorsten uit Hellevoetsluis woont in een ecohuis. Dat betekent dat het huis is gemaakt van natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen en materialen. De familie had als doel het ecohuis volledig energieneutraal te maken. “Drie jaar geleden kochten we dit ecohuis. Vanaf dat moment zijn we ons bewust van ons energieverbruik en het zelf opwekken van energie. Het huis beschikt al sinds de bouw over een warmtepomp en zonnepanelen. Om helemaal energieneutraal te worden, besloten we extra zonnepanelen te plaatsen.”

Verschillende zonnepaneleninstallateurs

Via internet ging familie van Dorsten op zoek naar een zonnepaneleninstallateur. “Online hebben we bij een aantal installateurs een offerte aangevraagd voor zonnepanelen. De eerste die langs kwam was een colporteur en voordat we het wisten hadden we 18 zonnepanelen gekocht. Gelukkig konden we met een advies van de Consumentenbond het contract binnen drie dagen ontbinden. Daarna bracht een vertegenwoordiger van de Saman Groep een bezoek aan huis. Dat verliep een stuk beter. Al onze vragen werden goed beantwoord en we kregen vertrouwen in het bedrijf. Ook zijn we samen nog het dak op gegaan om de mogelijkheden op ons Sedumdak te bekijken.”

Goede vaklui

“De monteurs die de zonnepanelen kwamen installeren waren goede vaklui. Na de installatie merkten we wel dat de bandbreedte van de tv afnam. Dat kwam doordat de omvormer aangesloten was op het internet via een bestaande powerliner van de tv. Naderhand hebben we de omvormer via een kabel verbonden met de router en was het opgelost. De SunPower zonnepanelen liggen er nog geen vol jaar op, maar het lijkt erop dat de panelen opbrengen wat er beloofd is. Door de kundige dienstverlening zou ik de Saman Groep zeker aanraden.”, sluit familie van Dorsten af.