Klantervaring

Familie Trouwborst

Familie Trouwborst

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen geen nadelige effecten ervaren van klimaatverandering

Familie Trouwborst uit het Zeeuwse Philippine woont in een goed geïsoleerd huis en vindt het belangrijk om duurzaam te wonen om de wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties. “Wij vinden het belangrijk dat zowel onze kinderen als kleinkinderen geen nadelige effecten ervaren in hun leven van de klimaatveranderingen. Daarom proberen wij zoveel mogelijk bij te dragen aan een duurzame wereld. Uiteraard horen zonnepanelen daar ook bij, zodat we zelf kunnen voorzien in onze stroombehoefte. Daarnaast zijn zonnepanelen ook een goede investering. Je kunt spaargeld beter op je dak leggen, dan op de bank laten staan. Zo levert het namelijk meer rendement op.”

Zuinige cv-ketel en groen gas

“Onze cv-ketel was al 15 jaar oud en aan vervaging toe. Omdat het nog niet duidelijk is hoe onze gemeente om zal gaan met duurzame verwarming in de energietransitie, en wij bij DELTA ook al groen gas afnemen, kozen we toch voor een nieuwe cv-ketel in plaats van een warmtepomp. Hoewel de oude misschien nog te repareren was, ga ik ervan uit dat de nieuwe veel zuiniger is. We kozen voor hetzelfde merk als de vorige keer; Nefit, zodat het vervangen heel eenvoudig ging.”, geeft mevrouw Trouwborst aan.

Vertrouw gevoel

De naam Saman kende mevrouw Trouwborst van een elektriciteitswinkel in Burgh-Haamstede. “Mijn vader kocht daar vroeger al zijn elektrische apparaten en was daar erg tevreden over. Misschien is het familie van de oprichters van de Saman Groep. Voor mij klonk de naam in ieder geval vertrouwd. Toen we nadachten over zonnepanelen en een grote advertentie van de Saman Groep in de krant zagen, besloten we om een adviesgesprek en offerte aan te vragen. Dat was in september vorig jaar. Toen dit jaar onze cv-ketel aan vervanging toe was, hadden we de keuze snel gemaakt, omdat we tevreden waren over de service van de Saman Groep.”

Persoonlijk en betrokken

“Adviseur Ard-Jan Provoost is bij ons thuis langsgekomen en heeft rustig uitgelegd hoe alles werkt. Daarna gaf hij advies over wat in onze situatie het beste zou zijn en maakte hij een offerte. Opvallend was dat de afhandeling van de BTW-teruggave op de zonnepanelen geheel voor ons werd geregeld. Dat was erg fijn, want contact met de overheid is niet altijd eenvoudig. Zowel de installatie van de zonnepanelen als van de cv-ketel zijn uitstekend verlopen. De monteurs werken netjes, zijn erg beleefd en nemen de tijd voor alle mogelijke vragen. Mijn man vindt het altijd leuk om iets lekkers te halen voor de monteurs voor bij de koffie en even met ze over andere dingen te praten. Dat klikte beide keren heel goed.”, aldus mevrouw Trouwborst.

Meer stroom opgewekt dan verbruikt

“De jaarafrekening van DELTA moeten we nog ontvangen, maar via de DELTA app op mijn tablet kan ik al zien dat we dit jaar meer stroom teruggeleverd hebben dan verbruikt. Dat is positief! Het is nu nog te vroeg om ook iets over het gasverbruik te zeggen van onze nieuwe cv-ketel. Afsluitend zou ik de Saman Groep absoluut aanraden. Niet alleen omdat ik vertrouwen heb in het bedrijf door onze positieve ervaringen, maar ook omdat de prijzen heel schappelijk zijn.”, sluit mevrouw Trouwborst af.