Klantervaringen

Dhr. de Groen

De Saman Groep monitort de installatie proactief.

Hein de Groen uit Breda wekt zijn eigen duurzame stroom op met 25 zonnepanelen. “Ik kook nog op gas, maar verder wordt het huis verwarmd en gekoeld met elektrische installaties, waaronder een warmtepomp. Alle apparaten zijn op het stroomnet aangesloten. Mede daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven om de energierekening te verlagen. Ik heb er toen voor gekozen om zonnepanelen te laten plaatsen.”

Duurzaam besparen met zonnepanelen

De besparing die de zonnepanelen oplevert ziet De Groen direct terug op de energierekening. “Het rendement op de zonnepanelen is aanzienlijk. Sinds de installatie bespaar ik meer dan de helft aan energiekosten.” Naast het financiële voordeel, vindt De Groen verduurzaming ook van belang. “Ik heb twee jonge kinderen. Daarom vind ik het belangrijk om in te spelen op manieren om energie te besparen of anders in te zetten.”

Positief gevoel bij de Saman Groep

De Groen heeft de Saman Groep leren kennen via zijn netwerk. “Ik ken adviseur Paul van de Wouw goed. Hij was erg enthousiast over zijn product. Ik heb hem zakelijk gevraagd om een voorstel voor zonnepanelen te doen. Vervolgens heeft hij mijn wensen geïnventariseerd en kwam met een deskundig advies. Het voorstel en het gevoel waren positief. Een kleine rondgang bij andere installatiebedrijven werkte al snel in het voordeel van Saman Groep. Het succes van een opdracht zit altijd in de uitvoering. Het was voor mij belangrijk dat de zonnepanelen zoveel mogelijk wegvielen tussen de dakpannen en een nette uitstraling kregen. Het frame werd hierop aangepast en de kabels werden netjes weggewerkt. Ik ben erg tevreden met het resultaat”, geeft De Groen aan.

Garant voor de berekende besparing

De Saman Groep monitort de geplaatste installaties en staat garant voor de berekende besparing. Daarover is De Groen erg positief. “Ik vind het prettig dat ik een vast contactpersoon heb en dat de Saman Groep de installatie proactief monitort. Als er iets niet naar behoren werkt, dan word ik daarover gebeld en gaan ze ermee aan de slag. Heb ik zelf een vraag, dan bel ik mijn contactpersoon en wordt het opgelost. Voorafgaand aan de installatie is berekend hoeveel de zonnepanelen zouden opleveren. Na een jaar gaf mijn adviseur precies aan wat er was berekend en wat de installatie heeft opgeleverd. Deze transparantie is perfect.”

Saman Groep ambassadeur

Inmiddels heeft De Groen ook zijn buren geïnspireerd om zonnepanelen te plaatsen. “Als de opdracht netjes verloopt en eruitziet, word je vanzelf ambassadeur. Op het moment dat de monteurs bezig waren zagen de buren al dat ik zonnepanelen liet plaatsen. Ik heb toen visitekaartjes aan Paul van de Wouw gevraagd om de Saman Groep te promoten. Een tweetal buren heeft vervolgens ook zonnepanelen laten plaatsen door de Saman Groep.”, sluit De Groen af.