Klantervaringen

Jeroen Dekker

Jeroen Dekker

De warmtepomp levert een continue en aangename warmte

Duurzaamheid is steeds vaker onderwerp van gesprek, zo ook bij Jeroen Dekker uit Ossendrecht. Jeroen vertelt: “Doordat er in onze omgeving steeds meer wordt gesproken over het verduurzamen van je woning, ga je er zelf ook over nadenken. Wij zijn kritisch naar ons eigen verbruik gaan kijken en kwamen tot de conclusie dat we dit moesten kunnen verbeteren. Onze woning is tevens aanleunwoning, hierdoor verbruikten we met twee cv-ketels veel gas. Ook is onze woning verbouwd en na de verbouwing was de bovenverdieping nog niet voorzien van verwarming. Wel kozen we er toen al voor om de woning goed te isoleren.”

Heldere website met inzicht in de kosten

Zodra de gedachte van verduurzaming eenmaal was ontstaan, kwam de Saman Groep in beeld. “Via Google kom je al snel bij de Saman Groep uit. De website is duidelijk en geeft je direct inzicht in de mogelijkheden en bijbehorende kosten. De klantenservice nam contact met ons op en hierna kwamen de adviseurs al snel bij ons langs. Zij gaven de mogelijkheden aan en toonden ons direct de besparing die we konden realiseren.”

Een flinke klus vlekkeloos geklaard

Uiteindelijk koos Jeroen voor twee Daikin warmtepompen om de cv-ketels te vervangen. Ook plaatste de Saman Groep een Daikin multi split aircosysteem om de bovenverdieping te verwarmen én 32 Jinko Solar zonnepanelen om het extra stroomverbruik op een duurzame manier op te vangen. “Een flinke klus om te plaatsen zou je denken, maar de monteurs zijn zeer kundig. Ze vertellen precies wat ze gaan doen en als er iets aangepast moet worden, overleggen ze dit. Achteraf gezien is alles vlekkeloos en vlot geplaatst, nogmaals bedankt heren.”

Duurzaamheid maakt het verschil

“Ondanks dat de installaties nog niet zo lang draaien, merken we zeker al verschil. Allereerst belasten wij het milieu nu veel minder. Daarnaast realiseren we een behoorlijke besparing op onze energiekosten. Een echte win-win situatie. Maar ook de ervaring is anders. De warmtepompen leveren een continue en aangename warmte op een koude dag. Op een zonnige dag vinden we het leuk om de opbrengst van de zonnepanelen in de app bij te houden. De opbrengst verrast ons positief. Wij zouden de Saman Groep zeker aanraden aan anderen. Het advies is deskundig, de montage is degelijk en bovendien zijn de medewerkers op iedere afdeling enorm gedreven.”