Stampersgat

Dhr. Luijten

Dhr. Luijten

Wij zochten naar een bedrijf dat zowel de zonnepanelen als de zonneboiler kon plaatsen

Voor de heer Luijten uit Stampersgat betekent verduurzamen voornamelijk het leveren van een eigen bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Daarom koos hij ervoor om JA Solar Percium zonnepanelen en een HRsolar zonneboilerinstallatie te plaatsen.

Verduurzamen

“Toen we ons huis uit 1936 kochten was er met betrekking tot energieverbruik behoorlijk wat te doen. Naast isoleren en het plaatsen van dubbel glas, was het plaatsen van zonnepanelen vanaf het begin voor ons een logische keuze. In overleg met een adviseur van de Saman Groep is onze keuze gevallen op de JA Solar Percium zonnepanelen. Ook kozen we ervoor om aan ieder paneel een SolarEdge power optimizer te koppelen. Daardoor kunnen we maximaal rendement uit de installatie halen zonder last te hebben van schaduw door de schoorsteen en hoge bomen.”, geeft de heer Luijten aan.

Minder gas

De gasproblemen in Groningen en de sturing vanuit de regering om minder gas te gebruiken, zetten de heer Luijten verder aan om oplossingen te zoeken om minder gas te gebruiken. “Toen wij onze keuken verbouwden, hebben we ook het gasstel vervangen door een inductiekookplaat. Bovendien zijn er voorbereidingen getroffen om bij het stukgaan van de wasmachine, ook de warmwateraansluiting te kunnen gebruiken bij een nieuwe wasmachine. Daarnaast wordt er binnen ons gezin lang gedoucht. Met de HRsolar zonneboiler kunnen we water verwarmen met zonlicht en hoeft de cv-ketel veel minder hard te werken.”

Saman Groep: totaalinstallateur

“Met behulp van het Nationaal Energiebespaarfonds konden we de investering bekostigen. We zochten vervolgens naar een bedrijf dat zowel de zonnepanelen als de zonneboiler kon plaatsen. Ook wilden we dat de zonnecollectoren vrijwel dezelfde afmeting zouden hebben als de panelen. Daarnaast moesten ze op dezelfde rails worden gemonteerd. De Saman Groep was het de eerste installateur die dit kon. Na het adviesgesprek hebben we prijzen gecheckt bij andere aanbieders, maar al snel was de keuze gemaakt. De gesprekken met de Saman Groep waren duidelijk, er werd voldoende de tijd genomen en de adviseur beschikte over de juiste technische kennis.”, aldus de heer Luijten.

In één dag gemonteerd

Ook over de installatie zelf is de heer Luijten tevreden. “Zowel de zonnepanelen als de zonneboiler zijn in één dag werkend opgeleverd. Toen de monteurs weggingen, hebben ze bovendien alle verpakkingsmaterialen mee teruggenomen. De werkplek werd netjes achtergelaten.” Inmiddels leveren de installaties de heer Luijten veel voordeel op. “De zonnepanelen leveren ongeveer 4500 kWh op per jaar en met de zonneboiler is ons gasverbruik met zo’n 900 m³ per jaar afgenomen. We koken natuurlijk nu ook elektrisch, maar het blijft een flinke besparing. Ik ben tevreden met het resultaat!”, sluit de heer Luijten af.