Klantervaring

Dhr. Schreuder

Dhr. Schreuder

De warmtepomp werkt anders dan een cv-ketel en daar moet je aan wennen

Gernan uit Nisse liet een hybride warmtepomp plaatsen, hij vertelt graag waarom; “Wij kozen voor de hybride warmtepomp van Daikin omdat onze woning niet optimaal te isoleren is. Was dit wel het geval geweest, hadden wij zeker voor een volledige elektrische warmtepomp gekozen. Wij vinden het belangrijk om minder gas te verbruiken. Iedereen kan een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Als we kijken hoe onze planeet eraan toe is, is verduurzaming nu ook noodzaak geworden.”

Meer stroom en minder gas dankzij de hybride warmtepomp

Duurzaamheid is niet nieuw voor Gernan; “Al acht jaar geleden plaatsten we 16 zonnepanelen op ons dak. Ondertussen overwegen we of we dit aantal uit zullen breiden, in verband met het stroomverbruik van onze elektrische (45 km) auto. Ook verbruiken we nu meer stroom door de hybride warmtepomp, maar wel veel minder gas.”

Wennen aan het gebruik van de hybride warmtepomp

“De montage van de warmtepomp verliep vlot en zonder haperingen. De monteurs waren goed voorbereid en er zat niets tegen. Nu we de installatie in gebruik hebben, merken we dat er echt een leerfase aan zit. De warmtepomp werkt anders dan een cv-ketel en daar moet je aan wennen. Onze eerste ervaringen zijn positief, zowel met koelen als verwarmen.” vertelt Gernan.

De Saman Groep staat voor je klaar

“Al met al zijn wij heel positief over de Saman Groep. Ze zijn attent en reageren snel en effectief op de vragen die wij stellen. En iedere vraag wordt serieus genomen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bereiken en ze denken mee. Gelukkig gaan ze ook geen enkele vraag uit de weg!” sluit Gernan af.