Klantervaring

Dhr. Puijpe

Dhr. Puijpe

Ondertussen heb ik een goed beeld van de besparing aan energie die de zonnepanelen en hybride warmtepomp mij opleveren!

Al een aantal jaren geleden plaatste de Saman Groep 18 Jinko Solar zonnepanelen en een Daikin hybride warmtepomp bij Adriaan Puijpe uit Nieuwdorp. Adriaan is woonachtig in een prachtig gerenoveerde molenaarswoning naast de oude Oranjemolen. De oude Oranjemolen is omgetoverd tot een unieke Bed & Breakfast. Voor Adriaan is duurzaamheid een belangrijk thema: “Ik vind het erg belangrijk om zuinig met energie om te gaan. Niet alleen om energiekosten te besparen, maar vooral voor de planeet. Hier moeten we zuinig op zijn. Naast zonnepanelen en een warmtepomp, koos ik ook voor ledverlichting. Vooral in onze stallen scheelt dit erg veel energie.”

Een uitstekende installateur

“Een collega tipte mij de Saman Groep als duurzame installateur. Hierna nam ik contact met hen op en hier kreeg ik geen spijt van. Het contact met de Saman Groep is uitstekend verlopen. Het personeel is vriendelijk, vakbekwaam en levert goede service. Ook de monteurs weten wat ze doen en zorgen voor een juiste montage.”

De besparing inzichtelijk

“Nu de installaties al een aantal jaren draaien, heb ik een goed beeld van de besparing aan energie die de zonnepanelen en hybride warmtepomp mij opleveren. Onze energieleverancier DELTA geeft aan dat een reguliere vrijstaande woning in een maand 216 kWh stroom en 35 m3 gas verbruikt. Ik ben dan best een beetje trots om te zeggen dat ik in dezelfde periode slechts 80 kWh stroom verbruik en 15 m3 gas. Dat is circa 60% minder! Ik zou iedereen deze duurzame stappen aanraden.”