Klantervaring

Jeffrey en Kimberly Bakvis

Ook onze woning uit 1850 kon verduurzaamd worden

Jeffrey en Kimberley Bakvis uit Zierikzee wilden graag verduurzamen om minder afhankelijk te worden van de energieleveranciers. Kimberley vertelt: “Wij wonen in een woning uit 1850 en hadden de wens om te verduurzamen. Door de recente prijsstijgingen van stroom en gas zijn wij ons verbruik kritisch gaan bekijken. Ook hebben we alle voor- en nadelen van de duurzame maatregelen op een rijtje gezet. Zonnepanelen waren voor ons een goede eerste stap waardoor je direct profiteert van de besparing en het milieu helpt.”

Diverse duurzame installaties

Maar dat was niet de enige duurzame stap die Jeffrey en Kimberley namen, ze vertellen: “De cv-ketel in de woning was niet erg zuinig. We vervingen deze voor een Intergas cv-ketel die samenwerkt met de Daikin hybride warmtepomp. Hiermee creëerden we direct een duurzame installatie. Mocht de warmtepomp de vraag niet aankunnen in de winter, springt de cv-ketel bij.”

Koelen en verwarmen met een airco

“Om minder gas te verbruiken willen we nog op inductie gaan koken en de bovenverdieping isoleren. Voor nu kiezen we voor een Daikin airco boven. Deze kan koelen en verwarmen en wordt gevoed met de stroom die onze zonnepanelen opwekken. De zonnepanelen leverden al veel stroom op en het geeft een goed gevoel dat je jouw zelf opgewekte stroom weer gebruikt.” vertelt Kimberley.

Vriendelijke en meedenkende monteurs

De montage van de JinkoSolar zonnepanelen was een uitdaging vertelt Kimberley: “Dit kwam door onze dakconstructie. Gelukkig gingen de monteurs de uitdaging aan en zijn ze allemaal geplaatst. Het is fijn dat er naar oplossingen werd gekeken. De andere installaties zijn vlekkeloos geplaatst. De monteurs zijn vriendelijk en werken erg netjes. Bovendien namen ze nog de tijd om de apps aan ons uit te leggen zodat wij precies weten hoe we alles kunnen bedienen.”

Inzicht in het verbruik

“Door te kijken naar verduurzaming kregen wij meer inzicht in ons eigen verbruik en onze eigen uitstoot. Dankzij deze installaties leveren wij een positieve bijdrage aan het milieu en komen onze maandlasten een stuk lager uit. Wij zijn erg blij dat alles zo gerealiseerd kon worden.” aldus Kimberley.

Verduurzamen via de Saman Groep is een aanrader

“Wij kwamen bij de Saman Groep uit via familie en bekenden. Zij hadden goede ervaringen met deze duurzame installateur. Ook wij vinden dat het contact uitstekend is verlopen en raden de Saman Groep aan. Zelfs als jong gezin is het mogelijk om jouw steentje bij te dragen aan de energietransitie. Bovendien bespaar je er aanzienlijk mee op de energierekening!” sluit Kimberley af.