Klantervaring

Dhr. Hop

Verduurzamen is voor ons bedrijfsmatig noodzakelijk voor het rendement

Al enkele jaren werkt Chris Hop van Autobedrijf Jan Hop in Roosendaal samen met de Saman Groep om stappen te zetten in de energietransitie. “Verduurzaming betekent voor mij niets anders dan meegaan met je tijd. Uiteindelijk is oude techniek altijd duurder en vervuilender dan moderne. Daarom is het bedrijfsmatig voor ons een noodzaak om te verduurzamen voor het rendement. We werken hierin samen met de Saman Groep; een mooi bedrijf met een prima en eerlijke uit de Zeeuwse klei opgetrokken mentaliteit.”

Twee laadpalen met dubbel oplaadpunt

De Saman Groep plaatste twee 22 kW laadpalen met dubbel oplaadpunt bij Autobedrijf Jan Hop. “Ik heb een beperkte stroomaansluiting van 3x80A, maar wilde wél meerdere 22 kW oplaadpunten hebben. De Saman Groep was de enige installateur die door middel van load balancing ervoor kon zorgen dat het laadvermogen per laadpaal automatisch aangepast wordt naar de beschikbare hoeveelheid stroom. Daardoor blijven de stoppen gespaard op de gebruikelijke piekmomenten.”, geeft de heer Hop aan.

All-electric warmtepomp

Eerder installeerde de Saman Groep ook een all-electric Daikin warmtepomp bij de heer Hop. “Het merk Daikin voelt goed en betrouwbaar. De capaciteit van onze all-electric warmtepomp past bovendien precies bij wat wij nodig hebben. Daarnaast is de installatie ‘slechts’ één pallet groot en bestaat niet uit vele losse delen die met elkaar moeten communiceren en achter elkaar geplakt zijn. Daar kwamen andere installateurs wel mee. Zeker wat betreft onderhoud lijkt mij de Daikin all-electric warmtepomp veruit de stabielste oplossing. Verder hebben we vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming in de showroom gelegd. Daardoor kunnen we met de warmtepomp goed verwarmen en blijft de warmte beter behouden.”

Energieneutraal

Met 372 zonnepanelen op het pand is Autobedrijf Hop bovendien energieneutraal. “De zonnepanelen zijn geplaatst in een oost-west opstelling. Het voordeel hiervan is dat gedurende de dag de zonnepanelen het vermogen gelijkmatig opwekken. Hoog in de zomer wekken ze zonnepanelen meer stroom op dan ze kunnen terugleveren aan mijn 3x80A aansluiting. We hebben dit opgelost door de installatie af te regelen op onze max. Zo konden we toch energieneutraal worden.”

Uitdagingen goed opgelost

Moderne technische installaties lijken simpel. Toch komt er in veel situaties meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt. “De bij ons geïnstalleerde installaties lijken eenvoudig en probleemloos. Echter, als ik soms bij een collega hun ervaringen hoor met andere installateurs, vertellen zij vaak minder positieve verhalen. Bij de Saman Groep liepen we tijdens de installatie ook weleens tegen een uitdaging aan, maar ieder probleem is uiteindelijk tot de volle tevredenheid opgelost. Daarom zou ik de Saman Groep zeker aanraden.”, sluit de heer Hop af.