Marc Ruijtenberg, Strandpark De Zeeuwse Kust

Makkelijker dan een eigen laadpaal kan bijna niet

Marc Ruijtenberg van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse kreeg steeds vaker van gasten de vraag of het mogelijk was hun elektrische auto op te laden. Daarom koos de heer Ruijtenberg ervoor om twee Ecotap laadpalen door de Saman Groep te laten plaatsen bij het park.

“Wij zagen dat steeds meer gasten met een elektrische auto naar ons park kwamen. Gasten in chalets laden de auto vaak op via een stopcontact in het chalet, maar gasten op de camping konden dat niet. Daarom kozen we ervoor om twee laadpalen op het parkeerterrein te plaatsen, zodat alle gasten van ons park en mensen die op visite zijn hun auto kunnen opladen. Het eerste jaar viel het gebruik van de laadpalen wat tegen, maar sinds een jaar gaat het beter en weten mensen de laadpalen goed te vinden. Vooral campinggasten zijn vaak positief verrast dat ze hun auto bij ons kunnen opladen.”, geeft Ruijtenberg aan.

Strandpark De Zeeuwse Kust biedt met de twee laadstations extra service naar haar gasten. “Elektrische auto’s zijn in opkomst en als onze gasten daarin rijden, dan moeten we wel zorgen dat ze weer makkelijk thuis kunnen komen. Makkelijker dan een eigen laadpaal kan dan bijna niet. Onze gasten betalen voor de stroom die ze afnemen, maar voor ons zit er zeker geen verdienmodel aan. We hebben de zakelijke investering vooral gedaan vanuit service naar onze gasten.”

Service en duurzaamheid gaan hand in hand bij Strandpark De Zeeuwse Kust. “Waar we een bijdrage aan het milieu kunnen leveren, doen we dat graag. We lieten bijvoorbeeld afgelopen winter een nieuw toiletgebouw bouwen met zonnepanelen, zonnecollectoren en een warmtepomp. Daardoor voorzien we duurzaam in de stroombehoefte en warmwaterbehoefte. Een moderne uitstraling en goede service vinden we daarbij wel belangrijk. Daarom plaatsten we ook stortdouches en vaatwassers.”

Marc Ruijtenberg kende de Saman Groep als leverancier van zonnepanelen. Na contact opgenomen te hebben over de mogelijkheden met een laadpaal, mocht de Saman Groep de installatie van twee laadpalen verzorgen. “De Saman Groep heeft alles voor ons geregeld. Van advies tot de montage en het werkend opleveren van de laadpalen. Ze hebben het super gedaan. We zijn erg tevreden met de laadpalen. Er is tevens een online verbinding met een beheerorganisatie die belt wanneer er een storing is. Bovendien ontvangen we elke maand een overzicht van de afgenomen stroom en wordt het geld automatisch overgemaakt. Eenvoudiger kan bijna niet.”

Tot slot raadt Ruijtenberg iedere ondernemer aan om één of meerdere laadpalen aan te schaffen voor zijn of haar bedrijf. “Op deze manier ontstaat er (regionaal) een goed laadnetwerk en kunnen mensen met een elektrische auto eenvoudig hun auto opladen. Als ondernemers geven we daarmee het goede signaal af dat we klaar zijn om deze doelgroep te ontvangen.”, sluit Marc Ruijtenberg af.