Klantervaringen

Familie Groeneveld

Wij stapten over op een elektrische warmtepomp en lieten tegelijk een laadpaal plaatsen.

Voor familie Groeneveld uit Hoek is verduurzamen heel erg belangrijk. “Wij vinden dat iedereen bezig zou moeten zijn met verduurzamen en daar waar mogelijk aan moet bijdragen. In 2003 heeft DELTA bij ons 36 zonnepanelen geplaatst op het dak van de loods bij ons huis. In 2005 hebben we écht duurzame stappen gezet door een duurzaam huis laten bouwen met onder andere maximale isolatie, vloerverwarming en mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Later, in 2010, hebben we een windmolen laten plaatsen en in 2018 vervingen we alle lampen binnen en buiten het huis en de bijgebouwen door LED.”

Energieneutraal in 2020

“Toen in 2019 onze cv-ketel aan vervanging toe was en we in 2020 ook elektrisch wilden gaan rijden, kwamen we in contact met de Saman Groep. Het was onze wens om helemaal van het gas af te gaan, dus besloten we over te stappen op een elektrische warmtepomp en tegelijkertijd een laadpaal te laten plaatsen. Om de extra elektravraag te compenseren, lieten we daarnaast nog eens 30 zonnepanelen plaatsen. Dit jaar gaan we ook op inductie koken en zijn we helemaal van het gas af.”, geeft familie Groeneveld aan.

Deskundig en soepele communicatie

Via advertenties kwam familie Groeneveld in contact met de Saman Groep. “Het contact verliep soepel en adviseur Werner was zeer deskundig in zijn uitleg. Er is veel kennis aanwezig bij de Saman Groep, zowel bij het adviseren als bij het installeren. De communicatie verliep vlot en de offertes waren snel binnen. Ook de prijs was gunstig. Mede door voorbereidend werk van mij waren bovendien de installaties zo gebeurd. Hoewel de zonnepanelen en warmtepomp nog geen volledig jaar geïnstalleerd zijn, ziet het ernaar uit dat we nu helemaal energieneutraal zijn. Onze installaties worden ook onderhouden door de Saman Groep. We hopen over deze service de komende jaren net zo positief te blijven.”