Het gaat vriezen, wat betekent dit voor onze werkzaamheden?

De komende dagen geeft het KNMI vorst af. Wij vinden veiligheid het allerbelangrijkste voor onze werknemers, daarom hebben dit soort weersvoorspellingen invloed op onze werkzaamheden. Om ons werk veilig uit te kunnen voeren moeten onze monteurs altijd veilig het dak op kunnen. Door vorst kunnen gevaarlijke en onwerkbare situaties ontstaan, dit zorgt ervoor dat onze monteurs niet altijd veilig kunnen werken.

Wat betekent dit voor mijn afspraak?

Het is mogelijk dat wij bepaalde werkzaamheden minder snel, of helemaal niet uit kunnen voeren. Hebben wij de komende dagen een afspraak om bij jou werkzaamheden uit te voeren? Je hoeft ons dan niet te bellen. Als er iets wijzigt aan deze afspraak zullen wij contact met jou opnemen. Hoor je niets van ons? Dan kan je ervan uitgaan dat wij gewoon langskomen! Onze monteurs bespreken dan bij jou op locatie wat de beste en veiligste oplossing is.

Risico's bij vorst

De winter kan heel mooi zijn, maar helaas kan het ook veel schade aanrichten. Vorst en sneeuwval brengt de volgende risico’s met zich mee:

  1. Bevroren leidingen door vorst. Water dat bevriest zet uit, hierdoor kunnen je leidingen kapot springen.

  2. Het smeltwater kan zorgen voor lekkages. De sneeuw kruipt tussen elk gaatje en kiertje, als dit gaat smelten kan het water nog verder de gevel intrekken.

  3. Sneeuwdruk kan schade aan je dak veroorzaken. Een grote hoop sneeuw is best zwaar, hierdoor kan schade aan jouw dak en jouw installaties ontstaan.

Hoe voorkom ik schade?

Gelukkig kan je jezelf goed voorbereiden op hevige sneeuwval. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Zorg dat de sneeuw en het smeltwater goed kan weglopen. Door je dakgoot tijdig schoon te maken voorkom je verstopping en kan het water goed weglopen.

  2. Zet de thermostaat niet te laag. Dit zorgt ervoor dat jouw leidingen niet teveel afkoelen.

  3. Denk ook vooral aan jezelf! Sneeuwval brengt gladheid met zich mee, ga niet het dak op om de sneeuw te verwijderen.

  4. Vergeet de buitenkraan niet te ontkoppelen, zodat deze niet kapot kan vriezen.

Hulp bij schade

Heb je schade door de kou? Wat vervelend! Wij helpen je graag verder. Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Is er sprake van een gevaarlijke situatie voor mensen of omgeving? Dan komen wij direct langs om de situatie veilig te stellen. Neem dan direct telefonisch contact met ons op via 085 620 3100

Wanneer er geen sprake is van een gevaarlijke situatie, kan je de volgende stappen doorlopen:

  1. Als je iets kan doen om de schade te beperken, zonder zelf in gevaar te komen, doe dit als eerste.

  2. Maak foto’s van de schade en verzamel eventueel de informatie die je nodig hebt: afmetingen, materiaal en andere kenmerken.

  3. Neem contact op met jouw inboedel/woonverzekering. Hier kan je terecht om mogelijk de schade vergoed te krijgen.

  4. Vul ons schadeformulier in.

  5. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  6. Afhankelijk van de situatie komen wij of direct langs om de situatie veilig te stellen. Dit bezoek is declarabel bij jouw verzekering.

  7. Wij stellen de schade vast en je ontvangt een offerte van ons.

Schadeformulier

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Beschrijf de schade

Foto's van de schade