Elektrisch rijden groeit! We zien steeds meer elektrische auto’s rijden. Wij begrijpen dat wel; een elektrische auto is duurzaam, comfortabel en voordelig in gebruik.

Maar, om altijd opgeladen te vertrekken heb je een (slimme) laadpaal voor jouw elektrische auto nodig! Dat kan via een laadpaal thuis of een laadpaal in de buurt.

LAADPAAL ELEKTRISCHE AUTO

Ben jij op zoek naar een elektrische laadpaal aan huis? Denk dan eerst na of jouw woning geschikt is voor een eigen laadpunt. Kun je de laadoplossing aan de gevel of op de oprit kwijt? Denk hierbij ook aan struikelgevaar, de kabel mag niet over de stoep lopen.

LAADPAAL THUIS METERKAST

Om te weten of jij thuis jouw elektrische auto kunt laden, kijk je eerste in jouw meterkast. Hoeveel fase is de aansluiting in je meterkast? Dit is bepalend voor de laadsnelheid. Je kunt veel auto’s ook laden op 1 fase, echter duurt dit vele malen langer dan op 3 fasen.

Ook moet je nadenken over de andere apparaten in jouw woning die veel stroom gebruiken. Heb je een warmtepomp? Dan is loadbalancing aan te raden. Zo wordt de stroom verdeeld zonder voor overbelasting te zorgen.

De meest gekozen oplossing is een 11kw laadpaal van Alfen. Bekijk hier de Alfen eve single pro line. Het maximale vermogen van een gemiddelde laadpaal thuis is 22kw.

LAADPAAL THUIS KOSTEN

Bij de overweging voor eigen laadpunt vraag je jezelf waarschijnlijk het volgende af; wat kost een laadpaal thuis? Er is helaas geen landelijke subsidie voor een laadpaal thuis. Er zijn wel landelijke subsidies beschikbaar voor de aankoop van de elektrische auto zelf. Zowel op nieuwe elektrische auto’s als op occasions.

De aanschaf van een laadpaal inclusief montage kost gemiddeld € 2.000 – € 2.500. In de volgende alinea vertellen we je welke laadpaal er bij jou past. Wil je meerdere laadstations thuis? Een dubbele laadpaal kan twee elektrische auto’s opladen en kost circa € 4.000 – € 4.500 inclusief montage.

Ook de optie load balancing kost circa € 350 extra. Je kiest voor dynamic load balancing wanneer je andere apparaten in huis hebt die veel stroom verbruiken zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.

Is het alternatief een openbare laadpaal? Grote kans dat je thuis voordeliger uit bent per kWh.

Kun je gebruik maken van een zakelijke laadpaal? Dan is het mogelijk dat dit gratis is. Deze keuze is aan de eigenaar van het laadpunt.

EEN LAADPAAL VAN ALFEN, WEBASTO OF WALLBOX

De Saman Groep biedt laadoplossingen aan van drie merken. Zoek je een compacte installatie? Dan is Wallbox wat voor jou. Bovendien hebben zij erg fraaie designs.

Ben je op zoek naar een slimme laadpaal met uitgebreide mogelijkheden om jouw laadsessies te bekijken? Kies dan voor een Alfen laadpaal.

Alfen biedt zelfs een dubbele laadpaal aan. Zo laad je twee elektrische auto’s tegelijk. Wil je de beste prijs? Dan kies je voor Webasto. Onze pakketten inclusief montage vind je hier;

OPLADEN MET EEN LAADPAS

Als je eenmaal bent voorzien van een laadpunt kun je nog niet zomaar laden. Hiervoor heb je een laadpas nodig. Binnen de Saman Groep werken we met de e flux laadpas.

Bij e flux kun je kiezen voor een laadpas zonder abonnement of met abonnement. Zonder abonnement betaal je startkosten per sessie en met een abonnement betaal je een vast laag bedrag per maand. Verder reken je de prijs per kWh af na jouw laadsessie.

“De laadpaal is zeer betrouwbaar, gezien mijn stroomverbruik koos ik ook voor loadbalancing. De Saman Groep biedt een optimale combinatie van prijs, kwaliteit en service. Ik ben erg blij hoe alles is verlopen.

De heer Overeem

ZO WERKT HET

  1. Bepaal waar jij wilt en kunt laden. Kun je thuis een laadpunt plaatsen? Dien dan een aanvraag in bij de Saman Groep.
  2. Eén van onze collega’s neemt contact met je op om een afspraak in te plannen voor een advies. Dit kan op locatie zijn of telefonisch, afhankelijk van jouw situatie en voorkeur.
  3. Heb je de beste laadoplossing voor jou gekozen? Dan neemt de voorbereidende afdeling het over. Zodra er zicht is op jouw product, plannen we de montageafspraak in.
  4. De monteur(s) van de Saman Groep komen het laadpunt plaatsen. Hierna laad jij jouw auto snel en veilig op.
  5. Pas na plaatsing ontvang je de factuur van ons.

Een vrijblijvend advies?

Laadstations: wat is loadbalancing?

Een laadstation vraagt veel stroom. Daarom kan een loadbalancer handig zijn. Deze zorgt ervoor dat alle stroomvraag in balans blijft en geen overbelasting veroorzaakt. Wanneer je bijvoorbeeld ook een warmtepomp hebt die veel stroom vraagt, is loadbalancing aan te raden.

Laadstations: Kan ik 1-fase of 3-fase laden?

Of je 1-fase of 3-fase kunt laden is afhankelijk van een aantal factoren. De meterkast moet ervoor geschikt zijn, maar ook de elektrische auto moet geschikt zijn om 3-fase te laden. 3-fase laden gaat sneller dan 1-fase laden. Het is wel mogelijk dat je met 1-fase kunt laden zonder aanpassingen in je bestaande meterkast. het verschil tussen 1-fase en 3-fase is de draad waardoor de stroom gaat.

Duurzaam Duurzaam Duurzaam