Energie besparen?

Ontdek hoeveel u kunt besparen met het Saman Bespaaradvies

Bent u een zakelijke bezoeker? Klik hier

Zonnepanelen huren

Vanaf 1 november 2018

Besparen op uw energierekening zonder al te veel te investeren

 

U wilt graag besparen op uw energierekening maar de investering is op dit moment niet mogelijk?
Het opwekken van duurzame energie is belangrijk voor u, maar u wilt liever geen zonnepanelen in uw eigen bezit? Saman Groep wil zonne-energie voor iedereen bereikbaar maken en daarom bieden wij vanaf 1 november 2018 de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Hiermee profiteert u van het voordeel van zonnepanelen zonder dat u zelf hoeft te investeren!

EXTRA PROFITEREN MET DE SAMAN ENERGIQ ZONBONUS
Ons eigen energiebedrijf EnergiQ levert 100% duurzame stroom uit wind en zon van Zeeuwse bodem en gas met CO2 compensatie. Veel particulieren en bedrijven in Zuidwest Nederland gingen u voor en graag werken wij ook samen met u aan een duurzamere omgeving. Wij bieden u daarom € 2,- per maand ZonBonus aan wanneer u kiest om samen met ons Zuidwest Nederland duurzamer te maken!

HOE GROOT IS UW VOORDEEL?
Stel, u verbruikt thuis jaarlijks 3.000 kWh aan stroom en wilt dit opwekken met zonnepanelen, wat kost u dit? Maar vooral wat levert het u op?
In deze situatie is een installatie van 12 zonnepanelen nodig om het stroomverbruik af te dekken, normaal gesproken bedraagt de investering ongeveer € 3.600,- (incl. BTW en montage) maar uiteraard hoeft u niet te investeren wanneer u de zonnepanelen bij ons huurt.

 

Een berekening:
Maandelijkse energiebesparing € 52,- per maand
Huurprijs € 38,- per maand   -/-
Uw voordeel per maand € 14,- per maand
Saman EnergiQ ZonBonus €   2,- per maand   +
Uw voordeel per maand € 16,- per maand*
Uw voordeel per jaar € 192,- per jaar*

 

*Het berekende voordeel is gebaseerd op een standaard situatie op basis van een dak met een maximale (goot/dakrand) hoogte van 7 meter en een kabeltraject op basis van maximaal 2,5 uur manuur arbeid en 10 meter kabel. Voor de energiebesparing is uitgegaan van de thans geldende overheidswetgeving. Vraag onze huurvoorwaarden zonnepanelen op voor de voorwaarden.
Onze algemene voorwaarden en voorwaarden voor montage vindt u onder het product op www.samangroep.nl/zonnepanelen

 

Aanmelden informatiebijeenkomst EIA/SDE+ Zonnepanelen huren  Zonnepanelen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer kan ik zonnepanelen huren?
De voorwaarden voor het huren van zonnepanelen zijn dat de woning uw bezit is en dat wij na het beoordelen van uw woning deze bouwkundig geschikt achten om het zonnepanelensysteem te monteren,  installeren en goed te laten functioneren. Tevens dient u meerderjarig te zijn en niet geregistreerd te staan bij Bureau Krediet Registratie in Tiel.

 

Financieel

Kan ik het zonnepanelensysteem, op termijn, overnemen c.q. kopen?
Ja u kunt het huurcontract eenvoudig overnemen. Het overnemen van het huurcontract is mogelijk tijdens of na afloop van het huurcontract. Voor het overnemen rekenen wij geen boete-, administratie- of vervroegde aflossingskosten.

Overname tijdens het huurcontract
Er kunnen verschillende redenen zijn, zoals een financiële meevaller, een scheiding, een overlijden, etc., dat u het systeem over wenst te nemen. U kunt het systeem tussentijds boetevrij overnemen voor de huidige prijs die u zou betalen wanneer u het systeem had gekocht in plaats van gehuurd. De waarde wordt elk jaar lineair afbouwt.

Stel: u besluit na 7 jaar het systeem over te nemen (te kopen), dan betaalt u nog 8/15de deel van de originele aanschafprijs (+ montage, incl BTW) ??
U betaalt geen boete, administratie of vervroegde aflossingskosten. De aanschafprijs waarmee gerekend wordt, is de prijs die van toepassing was indien u het systeem had gekocht op de datum van afsluiten van de huurovereenkomst. Het bedrag wordt vermeld in de huurovereenkomst, maar u kunt deze ook altijd bij ons opvragen.

Gaat u verhuizen?
Wij adviseren om de huurovereenkomst van het zonnepanelensysteem over te dragen aan de koper van de woning. Ook het kopen van het zonnepanelensysteem vóór de verkoop van uw woning is mogelijk, vervolgens kunt u het systeem mee verkopen met uw woning. De waarde van het zonnepanelensysteem telt u op bij de vraagprijs van uw woning.

Overname na afloop van het huurcontract
De overeenkomst loopt na 15 jaar af. Na afloop dragen wij het systeem kosteloos over. Uw zonnepanelen kunnen nog zeker 10 tot 15 jaar stroom opwekken. Houd in deze periode wel rekening met het vervangen van de omvormer.

Kan ik mijn BTW terugvorderen?
Bij het huren van zonnepanelen kunt u de BTW niet terugvorderen omdat Saman Groep de juridisch eigenaar blijft van het zonnepanelensysteem tot en met de einddatum van het huurcontract.

Hoe betaal ik het huren van mijn zonnepanelensysteem?
De maandelijkse huurkosten, zowel voor het zonnepanelen-systeem als voor service, onderhoud en garantie, worden per maand vooraf in rekening gebracht. Facturatie geschiedt via ons energiebedrijf EnergiQ. Wanneer uw energiecontract (nog) niet bij EnergiQ is afgesloten en u wenst via EnerqiQ 100% groene stroom en gas met CO2 compensatie af te nemen, dan ontvangt u vanaf het moment dat u het energiecontract heeft afgesloten € 2,- per maand aan Saman EnergiQ ZonBonus.
Indien u al stroom afneemt van EnergiQ dan wordt € 2,- ZonBonus automatisch verrekend.

 

Verzekering en Garantie

Moet ik mijn zonnepanelensysteem zelf verzekeren?
Ja, u dient zelf het zonnepanelen systeem aan te melden bij uw verzekeringsmaatschappij en deze mee te laten verzekeren in uw opstalverzekering. Dit is zeer eenvoudig en kent meestal geen verhoging van de verzekeringspremie omdat het de waarde van het onroerend goed niet of slechts beperkt beïnvloedt ?? en u nu al bent over verzekerd??. Hierdoor is het zonnepanelensysteem verzekerd tegen diefstal en zaken als hagel, onweer of andere invloeden van buitenaf.

Zijn de zonnepanelen tijdens de montage verzekerd?
Hoewel wij jaarlijks duizenden systemen installeren, kan er altijd iets gebeuren. Tijdens de montage zijn wij volledig verzekerd voor zowel de schade aan het zonnepanelensysteem als ook aan uw woning.

Welke garanties zijn van toepassing?
Bij het huren van het zonnepanelensysteem bieden wij een volledig garantie gedurende de gehele huurperiode, voor zowel de materialen als eventueel uit te voeren arbeid. Dit betekent dus dat er geen kosten in rekening zullen worden gebracht voor eventuele herstelwerkzaamheden aan het zonnepanelensysteem.

Hoe lang gelden de garanties?
Over het algemeen bedragen de garanties voor zonnepanelen tussen 10 en 12 jaar en voor omvormers 10 jaar. Wanneer u het systeem bij ons huurt, geldt een volledige garantie gedurende de looptijd van het huurcontract van maximaal 15 jaar. U loopt geen risico met betrekking tot garanties en kunt toch profiteren van een lagere energierekening.

Wat gebeurt er met de garantie indien u het systeem van Saman Groep tussentijds overneemt?
In het huurcontract worden de standaard garantievoorwaarden vermeld. Indien u het systeem tussentijds overneemt dan profiteert u nog van de resterende garantieperiode zoals in de huurovereenkomst vermeld staan.

Hoe werkt het met de opbrengstgarantie?
Bij ons advies geven wij u een opbrengstgarantie. Dit betekent wel dat u eventuele storingen en problemen met het zonnepanelensysteem zo spoedig mogelijk aan ons door dient te geven.
Om u goed inzicht te geven in de opbrengst en werking van het systeem, worden al onze systemen geleverd met een app waarmee u op een smartphone, tablet of PC de opbrengst kunt bijhouden/monitoren. U ontvangt tevens een e-mail in geval van urgente storingen.

 

Saman EnergiQ ZonBonus

Wat houdt de Saman EnergiQ ZonBonus in?
Wij willen duurzame energie voor iedereen bereikbaar maken en bieden met Saman EnergiQ een energiebedrijf dat alleen investeert in duurzame energie. Met 100% groene stroom uit de regio en gas met CO2 compensatie kunt u ook voor de resterende stroom en uw gasverbruik verduurzamen. Om dit te stimuleren bieden wij u € 2,- per maand aan Saman EnergiQ ZonBonus, welke direct met uw factuur wordt verrekend.

Kan ik overstappen als ik nog een contract heb bij mijn energieleverancier?
Ja, u kunt op ieder gewenst moment overstappen op Saman EnergiQ. Het is wel mogelijk dat uw oude leverancier u een opzegvergoeding in rekening brengt, omdat u opzegt voordat het contract is afgelopen. Wij bieden vanuit Saman EnergiQ een eenmalig compensatie voor de opzegvergoeding van € 100,- incl. BTW. In de meeste gevallen is dit een behoorlijk deel van de opzegvergoeding vanuit de energieleverancier.

Hoeveel bedraagt de opzegvergoeding?
De opzegvergoedingen zijn vrijwel gelijk voor alle energieleveranciers. De Autoriteit Consument en Markt (toezichthouder op de energiemarkt) hebben de volgende bedragen bepaald voor deze boetes:

Hoe lang zou het nog duren voordat
het contract afloopt?
Hoeveel betaalt u
maximaal per product?
korter dan 1,5 jaar € 50
1,5 – 2 jaar € 75
2 tot 2,5 jaar € 100
langer dan 2,5 jaar € 125

Let op: uw huidige energiebedrijf mag deze opzegvergoeding voor zowel gas als ook voor elektriciteit in rekening brengen. Als u een contract voor gas én elektriciteit heeft dat u voortijdig opzegt, dan betaalt u dus 2 keer een van de bedragen die in de bovenstaande tabel vermeld staan.

Indien u nog vragen heeft of een huurcontract zou willen afsluiten, dan kunt u ons altijd contacten opnemen via de mail: info@samangroep.nl, telefonisch: 0111-412647, of via de website: www.samangroep.nl/contact

 WE STAAN U GRAAG TER WOORD!  Zonnepanelen huren? Dat kan ook! Vanaf 1 november 2018 beschikbaar 1 Zonnepanelen huren? Dat kan ook! Vanaf 1 november 2018 beschikbaar 2