De energierekening kan voor uw onderneming maandelijks een behoorlijke kostenpost zijn. Daarom kiezen steeds meer mkb ondernemers voor zonnepanelen. Logisch, want dat is duurzaam en verlaagd direct de energiekosten. Ook zijn zonnepanelen zakelijk goed voor uw maatschappelijk verantwoord imago. Bovendien hebben ze een interessant rendement. Als gecertificeerd installateur begeleidt de Saman Groep u volledig bij de aanschaf van zonnepanelen zakelijk. We starten met een vrijblijvend advies gesprek en verzorgen iedere vervolgstap tot in de puntjes. Hiermee nemen wij alle zorgen voor u uithanden. Ook na oplevering van de installatie staan we voor u klaar op het gebied van beheer, service en onderhoud. Zo geniet u optimaal van uw eigen zonne-energie!

Heeft u een aansluiting, groter dan 3×80 Ampère?
> Zonnepanelen Grootzakelijk

Zonnepanelen kleinzakelijk

 • Duurzame energie
 • Interessante subsidie
 • Direct lagere energiekosten
 • Binnen een paar jaar terugverdiend
 • Maatschappelijk verantwoord (MVO)
Jakob Berghuis | Saman Groep
"Door jarenlange ervaring, ruime technische kennis en nauwe samenwerking onze afdelingen Klimaat & Elektra, Constructie en Zonnepanelen, realiseren wij complete zonnepaneleninstallaties in de zakelijke markt. Denk hierbij aan projecten voor de agrarische sector, melkveehouderijen, maar ook voor kleine en grote bedrijfsgebouwen. We streven naar de beste oplossing voor de ondernemer met het oog op de beste prijs/kwaliteitverhouding, de situatie, toekomst en verwachtingen."

- Jakob Berghuis – Verkoopadviseur Zonnepanelen Zakelijk

Whitepaper: Zonnepanelen op uw bedrijf? Alles wat u moet weten!

Bent u benieuwd hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen zakelijk? In deze gratis whitepaper vertelt de Saman Groep u alles wat u moet weten.

 • Praktische handvatten om een goede afweging te kunnen maken voor zonnepanelen.
 • Handige fiscale regelingen en subsidies waar u zakelijk gebruik van kunt maken.
 • Uitleg over het verzekeren en onderhouden van uw zonnepanelen
Download deze whitepaper

Subsidie bij zonnepanelen kleinzakelijk 2022

Kies voor zonnepanelen op uw bedrijfspand en profiteer nu nog van de subsidies en fiscale voordelen! We leggen graag uit aan welke voorwaarden u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Tot 31 december 2023 kunt u wanneer u een kleinverbruiksaansluiting hebt en meer dan 50.000 kWh per jaar verbruikt aan stroom, gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Dit levert al snel honderden tot een paar duizend euro voordeel op wanneer u zakelijk zonnepanelen aanschaft.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Heeft u een aansluiting kleiner of gelijk aan 3×80 Ampère en verbruikt 20.000 kWh per jaar of meer? Dan kunt u voor deze installaties Energie Investerings Aftrek (EIA) aanvragen. De EIA is in 2022 vastgesteld op 45,5%.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Wanneer u gebruikmaakt van de EIA kunt u ook gebruik maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Door middel van de KIA regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van eventuele andere investeringen in hetzelfde jaar dat u zonnepanelen koopt.

Heeft u een aansluiting boven de 3×80 Ampère? Dan kunt u profiteren van de Zon SDE++ subsidie.

Service en onderhoud zonnepanelen zakelijk

Vuil of een defect kunnen ervoor zorgen dat u niet de optimale opbrengst behaald. Daardoor laat u geld liggen. Service en onderhoud voorkomt en verhelpt eventuele problemen. Daarmee heeft u de garantie dat uw zonnepanelen optimaal werken en presteren. Saman Groep is gespecialiseerd in het service en onderhoud aan zakelijke zonnestroominstallaties.

> Meer weten

Zonnepanelen zakelijk? Van A tot Z geregeld!

Wilt u zonnepanelen kleinzakelijk aanschaffen? De Saman Groep is dé toonaangevende partij in Zuidwest-Nederland voor iedereen die stappen wil zetten in de energietransitie. Van zzp’er tot grootverbruiker. Energie besparen en daarmee de energiekosten reduceren, is voor iedereen interessant. Dankzij onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een installatie die het beste past bij uw specifieke wensen en begeleiden u van A tot Z bij uw zonnepanelenproject. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 • Klanten beoordelen ons met een 8,3
 • Kosteloze afhandeling subsidieaanvraag
 • Jaarlijks meer dan 100.000 geïnstalleerde zonnepanelen
 • Vanuit Zierikzee, Breda en Oud-Beijerland altijd dichtbij
 • Erkend InstallQ installateur en alleen VCA gecertificeerde monteurs
 • Advies, engineering, installatie, beheer, inspecties, service en onderhoud

Vrijblijvende offerte aanvragen

 • Hidden
  U kunt meerdere producten aanvinken