Weet u of uw zonnepanelen maximaal presteren? Vuil of een defect kunnen ervoor zorgen dat niet de optimale opbrengst wordt behaald. Daardoor laat u geld en subsidie liggen. Beheer, inspectie, service en onderhoud voorkomen en verhelpen eventuele problemen. Daarmee heeft u de garantie dat uw zonnestroomsysteem optimaal werkt en presteert. De Saman Groep is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud aan zakelijke zonnestroominstallaties en zonneparken.

Beheer en onderhoud

Voordat wij een zonnepaneleninstallatie of zonnepark in beheer nemen, voeren wij altijd een nulinspectie uit. Zo controleren we de staat van de installatie. Vervolgens ontvangt u een offerte voor eventuele herstelwerkzaamheden. Is herstel niet nodig? Dan ontvangt u direct een offerte voor het in beheer nemen van uw zonnestroominstallatie. Wij kunnen de gehele installatie in beheer nemen, maar we kunnen ook enkel een signalerende rol vervullen. Daarom bespreken we altijd uw behoefte en wensen.

Monitoring

Monitoring voeren we 24/7 uit. Iedere dag meten en monitoren wij uw zonnepanelen op afstand. Zo controleren we of uw zonnestroominstallatie optimaal werkt en presteert. Bovendien kunnen we hierdoor adequaat reageren. Eventuele problemen signaleren en onderzoeken we direct. Op afstand of op locatie. Onze gecertificeerde servicemonteurs herstellen defecten en lossen storingen op binnen de afgesproken interventietijden. Zo bent u altijd verzekerd van een goed werkend systeem en een optimale uptime.

Reiniging

Het periodiek reinigen van uw zonnepanelen voorkomt rendementsverlies. Deze werkzaamheden kunnen wij ook voor u verzorgen. Met partners voeren we de reiniging tegelijk uit met het onderhoud. Hierdoor heeft u minimale hinder van het totale onderhoud.

Inspectie (SCOPE 12)

Verzekeraars eisen steeds vaker een SCOPE 12 inspectie voor de zonnestroominstallatie. Hiermee wordt tijdens een inspectie vastgesteld of de installatie voldoet aan de laatste normen. Dit gaat niet enkel over de elektrotechnische veiligheid, maar ook brandveiligheid en bouwkunde aspecten. Afhankelijk van de verzekeraar dient deze inspectie elke 3 tot 5 jaar uitgevoerd te worden.

> Meer weten


 

Beheer en onderhoud zonnepanelen afsluiten

Wilt u meer informatie over het beheer, inspecties, service en onderhoud van uw zonnepanelen of zonnepark? Saman Groep adviseert u graag over de mogelijkheden. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken