Met één druk op de knop alle verlichting in uw bedrijfspand uitschakelen? Per ruimte de temperatuur regelen? Bij een eventueel alarm alle lichten aan laten gaan? Met gebouwautomatisering creëert u een intelligente werk- en leefomgeving in uw bedrijfspand. Bovendien kunt u zo slim energie besparen en draagt het bij aan de veiligheid.

Hoe werkt gebouwautomatisering?

Met gebouwautomatisering koppelt u verschillende elektrische installaties en systemen in uw pand en laat u ze met elkaar communiceren. U kunt daarbij denken aan verlichting, verwarming, zonwering, audio en alarminstallaties. Met één slim systeem regelt u alles. Bovendien kunt u de installaties eenvoudig op afstand aansturen met schakelaars, een smartphone, tablet of pc. Waar u zich ook bevindt.

Eenvoudig bedienbaar en betaalbaar

De Saman Groep is geregistreerd partner van Loxone, een geavanceerde, maar eenvoudige en betaalbare zakelijke oplossing voor gebouwautomatisering. Een groot voordeel van het systeem is dat deze zowel in bestaande gebouwen als nieuwbouw kan worden toegepast. Het hart van Loxone’s gebouwautomatisering is een miniserver waarin alle afzonderlijke systemen worden samengebracht. Dat maakt de intelligente automatisering eenvoudig bedienbaar. Met de installatie van de miniserver beschikt u over een volledig systeem, die u naar went kunt uitbreiden

Verlichting

Met één druk op de knop kunt u lichten aan- of uitzetten, dimmen of een gewenste kleur instellen. Daarnaast kunt u de geconfigureerde lichtregeling opslaan als lichtscène. Daardoor hoeft u dit in het vervolg niet meer opnieuw in te stellen.

Verwarming en ventilatie

Per ruimte kunt u eenvoudig de temperatuur regelen. Bovendien kunt u de verwarmingsenergie optimaal gebruiken met de zelflerende verwarmingsregeling. Dat is wel zo zuinig!

Zonwering

Intelligente zonwering zorgt in de zomer voor koele ruimtes en in de winter voor een optimaal energiegebruik. Of het nu gaat om jaloezieën, rol-ruiken of luifels, met Loxone kunt u uw zonwering op een slimme manier automatisch aansturen.

Klimaat en energie

Door middel van een weerstation kan de verlichting, zonwering en verwarming automatisch worden aangestuurd. Ook krijgt u meer inzicht in het energieverbruik van verschillende apparaten, zoals computers en audio installaties. Deze apparaten verbruiken in standby-modus ook stroom. Met een simpele druk op de knop koppelt u al deze apparaten los van het stroomnet en bespaart u energie.

Audio

Met een eenvoudig en volwaardig audiosysteem kunt u met één druk op de knop per ruimte muziek naar keuze afspelen. Makkelijker kan niet!

Alarm en toegangscode

Bespaar op een alarminstallatie door gebruik te maken van de reed aanwezige systemen. Met gebouwautomatisering slaan de bewegingsmelders bij activering alarm en gaat en licht aan. Daarnaast kunt u met één druk op de knop het alarm (de)activeren. Gaat het alarm af? Dan krijgt u hiervan automatisch een melding op uw telefoon via sms en e-mail.

Ook kunt u de toegangen in uw bedrijf per tracker automatisch vastleggen. Zo kunt u volgen wie er het gebouw binnenkomt. Via de intercom en eventuele camera’s kunt u verder overal vandaan zien we er voor de deur staat of rond het gebouw loopt.

Particulieren, bedrijven, overheden en andere instellingen kunnen bij de Saman Groep terecht voor uiteenlopende elektrische installaties. Van duurzame LED verlichting en Domotica installaties tot het aanleggen en uitbreiden van elektrotechnische installaties. Maar ook voor duurzame oplossingen, zoals warmtepompen, laadpalen en zonnepanelen, zijn opdrachtgevers bij ons aan het juiste adres. Vanuit een duurzame focus is ons team vooral actief in Zuidwest-Nederland. Maar, als de vraag komt, rijden we het hele land door. Voor elke zakelijke opdrachtgever – ongeacht bedrijfsgrote en type bedrijf – hebben wij een antwoord op de vraag. Onze klanten waarderen de duidelijke afspraken die we maken en de goede, nette monteurs die over de vloer komen. We zeggen wat we doen, en doen wat we zeggen!

Edward de Bart, Projectleider Elektrotechniek

Meer informatie over gebouwautomatisering

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden met gebouwautomatisering voor uw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze zakelijke adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken