Laat de zon voor u werken

Zon op de zaak?

Bereken het rendement van zonnepanelen op uw dak

Bent u een zakelijke bezoeker? Klik hier

Zonnepanelen

Of u de zonnepanelen nu op het dak van uw bedrijfspand wilt of een vrijstaande opstelling in het landschap, dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij altijd het systeem leveren wat past bij uw specifieke situatie. Daarbij heeft u uiteraard de mogelijkheid de prestaties van het zonnepanelensysteem te monitoren, zodat u direct kunt zien wat uw waardevolle investering u oplevert. Ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Door de sterk wisselende energieverbruiken en grote diversiteit in juridische bedrijfsvormen, is geen enkele situatie vergelijkbaar. Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle regelgeving en informeren u graag over de mogelijkheden.  Neem contact op met één van onze adviseurs.

Door stijgende energieprijzen, gunstige fiscale maatregelen en sterk gedaalde kosten, biedt zonne-energie een goede investering voor alle ondernemers. Naast het reduceren van de energiekosten is het toepassen van zonnepanelen tevens een duurzame investering en goed voor het imago van uw onderneming. We zetten het financiële rendement op zonnepanelen in verschillende situaties, waarbij er onderscheidt wordt gemaakt tussen klein- en grootzakelijke aansluitingen, voor u op een rijtje.

Klein zakelijk: EIA

Bij aansluitingen kleiner of gelijk aan 3×80 Ampère is het in veel gevallen interessant om zakelijk te investeren in zonnepanelen. Daarnaast wordt investeren in zonnepanelen extra interessant wanneer er sprake is van een gebruik van 20.000 kWh per jaar of meer. In 2019 is het voor deze installaties namelijk weer mogelijk om Energie Investerings Aftrek (EIA) aan te vragen. De Energie Investerings Aftrek is in 2019 vastgesteld op 45%.

Groot zakelijk: SDE+

Voor grotere aansluitingen boven de 3×80 Ampère is het in 2019 mogelijk om gebruik te maken van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Met deze regeling ontvangt u voor een periode van maar liefst 15 jaar per opgewekte kWh een vergoeding bovenop de standaard stroomprijs. De totale vergoeding per kWh bedraagt in 2019 tussen de €0,09 en €0,101. Dit zorgt voor terugverdientijden tussen de 5 en 8 jaar afhankelijk van de situatie.

De openstellingsronde voor ZON SDE+ loopt van 12 maart t/m 4 april 2019. Vraag vóór 1 maart nog een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Installatie

Tevreden vanaf het eerste contact

Van particulier tot grote zakelijke klanten, Saman Groep gaat altijd voor de hoogste kwaliteit en de beste service.


Duurzame energie

Onze duurzame energie projecten

Bekijk in ons overzicht enkele van onze projecten.


Dhr. Den Dekker (Zeelandia)

Bij Saman hoef je nergens naar om te kijken

Liefst 756 zonnepanelen sieren het dak van Zeelandia op het industrieterrein in Zierikzee. Ze werden binnen 2 weken door de Saman Groep gelegd.