Familie Aarnoudse uit Goes dacht al een langere tijd na over het plaatsen van zonnepanelen. “We waren ervan op de hoogte dat we zonnepanelen ook konden huren. Via het internet verdiepten we ons in de mogelijkheden bij verschillende leveranciers. Net in die periode ontvingen we een folder van de Saman Groep. Daarin stond ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren.” Inmiddels liggen de zonnepanelen ruim een jaar op het dak en deelt familie Aarnoudse hun ervaringen.

Zonnepanelen huren | Familie Aarnoudse | Goes

Geen investering nodig

“We hadden niet de middelen om zonnepanelen te kopen. Dat gaat toch om een behoorlijk bedrag in één keer. Kennissen van ons verhoogden hun hypotheek om met dat geld zonnepanelen te laten installeren. Wij vonden dat niet zo’n fijn idee. Daarom was zonnepanelen huren voor ons de beste oplossing.”, aldus familie Aarnoudse.

Duurzaam leven

Familie Aarnoudse probeert zo goed mogelijk voor de wereld te zorgen door zo duurzaam mogelijk te leven. “We pakken bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto, produceren zo min mogelijk afval en scheiden ons afval. Zonnepanelen vonden we een mooie aanvulling op een duurzaam leven. Om minder energie te verbruiken, hebben we recent de ramen die nog van enkel glas waren, vervangen door dubbel glas. Daarnaast willen we graag de vloeren en muren isoleren.”

Zonnepanelen huren | Familie Aarnoudse | Goes

Vakkundige installatie en goede opbrengst

“Nadat wij ons hadden aangemeld om zonnepanelen te huren, kwam er iemand de situatie opnemen, zodat hij een aantal offertes kon maken. We hebben hierover contact gehad en uiteindelijk de beste optie gekozen. Een aantal weken later stonden de installateurs op de afgesproken tijd op de stoep. Er werd hard en heel netjes gewerkt. Zelfs de gemaakte rommel werd opgeruimd. Bovendien was er ruimte voor een bakje koffie en aten ze tussen de middag aan tafel mee toen de installatie toch iets uitliep. Het was dus ook gezellig. Nu een jaar later zijn de stroomkosten gedekt en we verdienen zelfs nog iets aan de installatie.”. geeft familie Aarnoudse aan.

Eén installateur

“We vinden het heel fijn dat het hele traject van offerte tot installatie werd verzorgd door één partij. Toen familie van ons zonnepanelen liet plaatsen door een ander bedrijf, kwamen er de hele tijd andere mensen over de vloer. Eén voor de installatie van de panelen, installateurs van een ander bedrijf voor de installatie van de omvormer en de software. Ze werkten langs elkaar heen. Bij de Saman Groep hadden we dat niet. Dat was heel prettig.”, sluit familie Aarnoudse af.

Zelf een offerte aanvragen