Warmtepomp | Saman Groep | Zierikzee

In de binnenstad van Zierikzee hebben we bij de familie Verhoek (eigenaar van VERhoekBOUW) een Daikin Bluevolution all electric warmtepomp geïnstalleerd. Nadat zij een aantal jaren geleden al zonnepanelen bij de Saman Groep afnamen besloten de heer en mevrouw Verhoek om nu ook een warmtepomp te laten installeren.

Daikin Bluevolution All Electric warmtepomp

De heer Verhoek: “Een tijd geleden hebben we onze energierekening eens goed bekeken en we wilden deze graag drastisch omlaag brengen. Besparen was een argument, maar ook de kleinkinderen, hè. We willen graag bijdragen aan de verduurzaming van de wereld. Niet alleen nu, maar ook voor de volgende generatie. We vinden we dat we dan bij onszelf moeten beginnen.  Met de Daikin Bluevolution all electric warmtepomp konden we helemaal van het gas af! De adviseur van de Saman Groep vertelde ons dat dit de eerste warmtepomp is met R-32 op de markt. R-32 is een milieuvriendelijker alternatief van het koudemiddel R-410A en staat garant voor betaalbaar comfort en maximale prestaties en energierendement. En, mede door de berichten die je hoort over reduceren van de CO2 uitstoot en de problemen in Groningen, hebben we besloten om voor deze geheel elektrische warmtepomp te gaan.”

“Met onze warmtepomp willen we besparen maar tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de wereld”

Het Warmte Effect

Ik ben eerder dit jaar naar een voorlichtingsavond ‘het warmte-effect’ bij de Saman Groep in Zierikzee geweest. Het warmte-effect is een samenwerking tussen de Zeeuwsche Milieu-federatie, Zeeuwind en de Saman Groep. Ik kwam de aankondiging van deze avond in een advertentie in de krant tegen en ben er naartoe gegaan. Ik heb toen heel veel informatie gekregen. Vervolgens is adviseur Werner Kafoe voor een adviesgesprek bij ons thuis geweest. Hier hebben we de details, specifiek voor onze situatie, doorgenomen. We hebben toen besloten om de aankoop en installatie van de warmtepomp door de Saman Groep te doen. Ze staan goed bekend om hun service, ervaring en specialistische kennis, ze zitten dichtbij, en tenslotte hebben we eerder onze zonnepanelen daar ook gekocht. Daar hadden we ook zeer goede ervaring mee”.

Zonnepanelen

Mevrouw Verhoek voegt tot slot toe: “Binnenkort zullen er nog 12 extra zonnepanelen geplaatst worden, om zo de benodigde groene elektriciteit voor de warmtepomp te genereren. Maar, we zijn nu al van het gas af! En, volgens mij zijn wij één van de eerste in de binnenstad van Zierikzee met een warmtepomp, er is veel belangstelling voor van omwonenden en bekenden. De monteurs van de Saman Groep hebben echt goed werk geleverd; ze waren snel, netjes en hebben veel kennis van hun karwei!”

Wilt u ook een warmtepomp? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Zelf ook een offerte aanvragen