Zonnepanelen en warmtepompen | Saman Groep | Oostkapelle

Verduurzaming wordt steeds meer een economische noodzaak, maar Twan Vermeulen van Camping de Pekelinge vindt het als ondernemer ook belangrijk om de aarde goed door te geven aan de volgende generatie. Afgelopen winter maakte Vermeulen echt werk van de energietransitie. “We hebben drie warmtepompen geplaatst voor de verwarming van het zwembadwater en zonnecollectoren voor het verwarmen van het douchewater.” 

Partner in de energietransitie voor de lange termijn 

Bij het zoeken naar een partij om stappen te zetten in de energietransitie zocht Vermeulen een partner voor de lange termijn. “Samen met een adviseur hebben we verschillende partijen benaderd. We vonden het belangrijk om meerjarige afspraken te kunnen maken over de manier van werken, uurtarieven en de opslagen. Saman Groep kwam daar als beste uit.” Inmiddels is er een mantelovereenkomst afgesloten tussen de twee partijen. “Alle offertes worden gebaseerd op de afspraken die we hebben gemaakt. Zo hoeven we niet elke keer opnieuw te onderhandelen of prijzen te vergelijken met andere installateurs. Periodiek kijken we of we beiden nog tevreden zijn over de afspraken.”, legt Vermeulen uit.

Garant voor de vooraf berekende besparing

Saman Groep staat garant voor de vooraf berekende besparing. Dit vindt Vermeulen heel sterk. “Mooie verhalen vertellen kan iedereen, maar als je garantie durft te geven voor de vooraf berekende besparing, dan neem ik de berekening een stuk serieuzer. Omdat je vooraf zekerheid hebt over de rentabiliteit van de investering worden investeringen veel beter financierbaar.” Vermeulen is zeer tevreden over de investering. “In het begin haalden we nog niet de besparing die we hadden afgesproken. Maar, nadat alles opnieuw was ingesteld zijn de verwachtingen zelfs overtroffen. We hebben iets meer bespaard daar vooraf werd berekend.”

Groene Innovatie Prijs

Als kers op de taart was Camping De Pekelinge genomineerd voor de Groene Innovatie Prijs van de Gemeente Veere. “We waren een van de twaalf genomineerden. Allemaal bevlogen ondernemers die iets hebben met duurzaamheid. Uiteindelijk hebben we niet gewonnen, maar dat is geen schande. Op deze manier kon de Gemeente Veere duurzaamheid voor ondernemers op de agenda zetten en houden. Dat is natuurlijk een erg goede zaak.”, sluit Vermeulen af. 

Wilt u ook een stap zetten in de energietransitie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan! 

Zelf ook een offerte aanvragen