Judith De With | Zonnepanelen | JA Solar Percium | Saman Groep | Oost-Souburg

Familie de With uit Oost-Souburg verbruikt als gezin van vijf redelijk wat energie. Toch willen Judith en haar partner voor hun kinderen – en straks ook voor de kleinkinderen – een mooie wereld achterlaten. Daarom kozen ze ervoor te investeren in zonnepanelen. “We verlagen onze maandlasten en ondertussen zijn we milieuvriendelijker bezig. Ook proberen we milieubewust te leven, maar weten ook dat het niet altijd lukt. We pakken bijvoorbeeld nog veel te vaak de auto, maar door de zonnepanelen gaan we nu wel bewuster om met stroom.”, geeft De With aan.

JA Solar Percium zonnepanelen

Familie de With koos uiteindelijk voor JA Solar Percium zonnepanelen. “Deze zonnepanelen hebben een hoge opbrengst en zijn helemaal zwart. Dat laatste vinden we net wat mooier. Achteraf bleek dat we dat veel belangrijker vonden dan we eerst dachten.” De Saman Groep heeft de installatie verzorgd. “Je ziet de busjes van de Saman Groep veel door Zuidwest-Nederland rijden. Daardoor kenden we het bedrijf. Daarnaast kochten vrienden van ons vorig jaar zonnepanelen bij de Saman Groep en waren ze erg positief. Daarom besloten wij ook contact op te nemen met de organisatie.”

Twijfel

En dat contact verliep erg goed volgens De With. “We hadden afgesproken dat alle zonnepanelen op de voorkant van het huis zouden komen. Maar, omdat we een heel leuk oud huis hebben, kreeg ik twijfels daarover. Ik was bang dat het niet mooi zou worden, ongeacht dat er volledig zwarte panelen zouden komen. Daarom nam ik contact op met de Saman Groep om te kijken of het niet anders kon. Onze adviseur sprak vervolgens af met de monteurs dat we – twee dagen later – op de dag van de plaatsing nogmaals zouden kijken of het esthetisch mooier kon. En dat kon.”

Judith De With | Zonnepanelen | JA Solar Percium | Saman Groep | Oost-Souburg | Klantverhaal

Mooi resultaat en goede opbrengst

Op de dag van de installatie was De With aan het werk en is haar vader bij de monteurs gebleven. “Ondanks dat ik op het werk was, is het overleg super geweest. De monteurs dachten heel goed mee en hebben al mijn twijfel weggenomen. Toen ik thuis kwam waren ze met zijn drieën aan het werk en na de installatie is alle rommel keurig opgeruimd. Bovendien waren de monteurs gezellig. Dat is prettig als er de hele dag mensen in en rond je huis bezig zijn. Het resultaat is mooi en de opbrengst is goed. Ongeacht dat er nu vier panelen op de achterkant van het huis zijn geplaatst op een iets minder goede ligging ten opzichte van de zon. Aan het einde van de dag leveren deze panelen nog wat extra stroom en overdag blijven ze maar een klein beetje achter ten opzichte van de zonnepanelen aan de voorkant. Zoals ik het nu heb uitgerekend zouden we geen stroom meer nodig hebben van het net en leveren de panelen met een beetje geluk zelfs iets meer dan we nodig hebben.”, sluit De With af.

Wilt u ook zonnepanelen op uw dak? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Zelf ook een offerte aanvragen