Installatie en elektra | Saman Groep | Basisschool

Eén van onze Zeeuwse klanten verbouwde een oude basisschool tot deels bedrijfspand, deels woning. Een bijzonder project waar de Saman Groep diverse installatie- en elektra werkzaamheden voor uitvoerde. We kijken terug op een succesvolle samenwerking en mooi project. Daarom vroegen we onze klant hierover te vertellen.  

Oude basisschool werd bedrijfsruimte en woning

“In 2014 zochten wij een nieuwe bedrijfsruimte. In het dorp stond toen al geruime tijd een basisschool leeg. Vervolgens hebben wij de gemeente benaderd of we de school konden huren voor ons bedrijf. Toen wij enkele maanden in het pand zaten, liepen we op een zonnige winterochtend door de aula. De zon scheen door de ramen. Het zag er ontzettend mooi en bijna theatraal uit. We keken elkaar aan en zeiden: ‘stel dat je hier zou kunnen wonen’. Deze gedachte bleef maar door ons hoofd gaan. Uiteindelijk hebben we de gemeente benaderd met de vraag om het pand te kopen. Na enkele jaren is dit gelukt. Inmiddels wonen en werken we in het pand.”

Vooroploper in duurzame systemen

“De Saman Groep kende ik uit de tijd dat ik bij Syntess Software werkte. Destijds heeft de Saman Groep ook de duurzame warmte-installaties in het nieuwe pand van Syntess Software geïnstalleerd. Daardoor wist ik dat ze voorop liepen in duurzame systemen en gespecialiseerd waren in dit soort speciale, grote projecten. Omdat ons pand groot is, moest het goed geïsoleerd worden. Ook vonden we het belangrijk dat er een installatie zou komen waardoor gasverbruik minimaal werd. Hierdoor wilden we de energielasten in de hand houden.”

Hybride warmtepompen

“Al is het schoolgebouw één pand, het heeft twee verschillende functies. Door het verwarmingssysteem te splitsen, kan het ook apart van elkaar gereguleerd worden. Het pand wordt verwarmd door twee hybride warmtepompen. Eén hybride warmtepomp voor het kantoorgedeelte en één voor de woning. De keuze voor een warmtepomp heeft puur te maken met kosten. Omdat we hierdoor veel minder gas verbruiken, hopen we onze gasrekening binnen de perken te houden. Het pand moet namelijk 24 uur per dag worden verwarmd.”

Prettige samenwerking met de Saman Groep

“De samenwerking met de Saman Groep hebben we als heel prettig ervaren. We hebben van tevoren goed advies gekregen over de mogelijkheden voor ons pand. Er werd goed met ons meegedacht. Ook de monteurs waren heel vriendelijk en fijn in de omgang. Het bouwproces was erg omvangrijk en daardoor best stressvol. Wanneer je mensen hebt werken die meedenken, dan geeft dit veel vertrouwen en rust. Doordat wij in het kantoor naast de woning aan het werk waren, zaten we vlak naast de bouw. Zo konden we eenvoudig een aantal keer per dag even langslopen. Hierdoor werd er ook gemakkelijk overlegd wanneer er vragen waren.”

“De samenwerking met de Saman Groep hebben we als heel prettig ervaren. Wanneer je mensen hebt werken die meedenken, dan geeft dit veel vertrouwen en rust”

Behaaglijk en warm

“De installaties zijn heel soepel en snel verlopen. We kunnen bijna niet geloven dat het project in vier maanden is afgerond en we er nu al wonen. Zelfs toen we een tegenslag hadden, werd er snel en adequaat gezocht naar een oplossing. We hebben geen dag vertraging gehad en zijn heel tevreden over het resultaat. Ik heb mijn hele leven in oudere woningen gewoond. Daar tochtte het altijd en was de vloer koud. Het is een verademing om hier te wonen, ook door de vloerverwarming. De warmtepomp doet zijn werk, maar hoeft niet eens heel hard te werken. Het isolatiemateriaal houdt de warmte goed vast. Het is heel behaaglijk en aangenaam. We zijn dik tevreden en benieuwd naar onze aankomende jaarafrekening. We raden de Saman Groep zeker aan!” 

Zonnepanelen | Saman Groep | Breda

Bent u op zoek naar een totaalinstallateur? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Zelf ook een offerte aanvragen