Stap voor stap uw cv-ketel bijvullen! Dit heeft u nodig:

  • Vulslang
  • Doekje
  • Emmer

En zo doet u het:

  1. Controleer de druk van uw cv-ketel. Door op het klepje te drukken opent het, druk op het aan/uit knopje. Doordat u dit knopje heeft ingedrukt, heeft u geen warm water meer en ziet u direct de druk staan. Deze hoort tussen de 1.8 en 2.0 bar te zijn. Zit de druk tussen deze getallen? Dan is het prima en hoeft u niets te doen. Is de druk lager? Vul dan uw cv-ketel bij om ongemakken te voorkomen.
  2. Draai de dop van de vul-aftapkraan los en draai het ene uiteinde van de vulslang hierop vast. Draai het andere uiteinde van de vulslang vast aan de wasmachinekraan. Voor beide is handvast voldoende.
  3. Zet eerst de vul-aftapkraan open en vervolgens ook de wasmachinekraan. Het vullen start nu. Houd de druk in de gaten en zorg ervoor dat u de wasmachinekraan en de vul-tapkraan weer dicht draait zodra de druk op 2.0 bar springt.
  4. Pak een emmer en zet deze onder de kranen. Hierna kunt u de vulslang weer losdraaien aan beide kanten. Tot sluit draait u de dop weer op de vul-aftapkraan, drukt u op het aan/uit knopje en sluit u het klepje van de cv-ketel.

Heeft u alle stappen doorlopen? Dan is uw cv-ketel weer bijgevuld! Vaak is het daarna wijs om uw radiatoren te ontluchten. Ook daarvoor hebben we een instructievideo, klik hier om deze te bekijken.