Meerjarige samenwerking

In 2018 plaatste de Saman Groep diverse warmtepompen op de camping voor de verwarming van het zwembadwater. Ook werden er zonnecollectoren geplaatst voor het verwarmen van douchewater. Vervolgens is in 2019 het centrumgebouw op de camping aan de beurt. Dit gebouw is voorzien van onder andere een brasserie, binnenspeeltuin en jeugdruimte. Om het gebouw duurzaam te verwarmen, plaatst de Saman Groep twee warmtepompen. De eerste warmtepomp is geplaatst in 2019. In 2020 wordt vervolgens de tweede warmtepomp geïnstalleerd.

Warmtepompen in lodges

Verder plaatst de Saman Groep vanaf eind maart 2019 ook acht warmtepompen nieuw te bouwen lodges. Hiermee zet Camping de Pekelinge nog meer stappen naar een volledig duurzaam vakantieverblijf van haar gasten.

Comfortabel en energiezuinig binnenklimaat

Ook plaatste de Saman Groep twee luchtbehandelingskasten voor het hoofdgebouw en de binnenspeeltuin. Goede ventilatie is van absolute noodzaak om vocht-en schimmelproblemen te voorkomen. Ook helpt het gezondheidsproblemen tegen te gaan. Door de twee luchtbehandelingskasten is er een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat.

340 Zonnepanelen

Om te voorzien in de eigen stroombehoefte plaatste de Saman Groep tot slot eind 2019 maar liefst 340 zonnepanelen op het pand.

Duurzame samenwerking met Camping de Pekelinge, Oostkapelle | Saman Groep | Zonnepanelen