Een mooi project om het nieuwe jaar in te gaan! Voor Traas Ongediertebestrijding uit ’s Gravenpolder mocht de Saman Groep 256 Canadian Solar zonnepanelen plaatsen. De installatie heeft een totaal piekvermogen van 87.040 Wattpiek. Daarmee wekt Traas Ongediertebestrijding jaarlijks minimaal 75.000 kWh duurzaam op. De Canadian Solar zonnepanelen bieden de meest optimale verhouding tussen investering, kwaliteit en opbrengst.

Zonnepanelen in Oost-West opstelling

De zonnepanelen zijn door middel van een Oost-West opstelling gemonteerd op het dak. Het grote voordeel hiervan is dat er maximaal gebruik werd gemaakt van het beschikbare dakoppervlakte. Bovendien wordt met deze opstelling het vermogen gelijkmatig over de dag opgewekt, waardoor de belasting op de elektrotechnische installatie lager is dan bij andere opstellingen.

256 zonnepanelen voor Traas Ongediertebestrijding | Saman Groep

SolarEdge omvormer en Power Optimizers

Tot slot zijn er SolarEdge Power Optimizers aan de zonnepanelen gekoppeld en is de installatie aangesloten op een SolarEdge omvormer. Door de Power Optimizers heeft Traas Ongediertebestrijding zicht op de werking en opbrengst van de installatie op optimizer niveau. Het is namelijk mogelijk om de installatie te monitoren per paneel. Daardoor heeft bijvoorbeeld schaduw op één zonnepaneel geen invloed op het rendement van de andere panelen. Ook eventuele storingen worden met het SolarEdge systeem eenvoudig achterhaald. En dat is wel zo prettig.

Wil jij ook zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek en offerte aan!