Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te verduurzamen, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Zo ook Strandcamping Valkenisse in Biggekerke. De Saman Groep plaatste 224 Canadian Solar zonnepanelen op de daken van de supermarkt en het restaurant. Deze zonnepanelen kenmerken zich door hun hoge betrouwbaarheid en optimale verhouding tussen kwaliteit, investering en opbrengst. Ieder Canadian Solar paneel heeft een vermogen van 275 Wattpiek. Dat betekent dat de totale installatie een totaal piekvermogen heeft van 61.600 Wattpiek. Hiermee kan Strandcamping Valkenisse jaarlijks minimaal 50.500 kWh zelf duurzaam aan stroom opwekken.

De zonnepanelen zijn deels op een plat dak en deels op een schuin dak gemonteerd. Daardoor is er gekozen voor een SolarEdge omvormer en power optimizers. Dit maakt het mogelijk om de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar te laten werken. Zo heeft onze klant optimaal inzicht in de werking van de installatie. Bovendien kunnen we eventuele storingen eenvoudig achterhalen en heeft schaduwwerking op één paneel, geen invloed op de opbrengst van de andere panelen. Daardoor wordt er onder alle omstandigheden altijd het hoogste rendement behaald. En dat is wel zo fijn.

 

Wil jij ook zonnepanelen op jouw woning of uw bedrijfspand? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoeveel jij kunt besparen!