Totaal installateur voor Zuid-West Nederland

Uw totaal installateur

Energie besparen?

Hoeveel kunt besparen? Gebruik ons bespaaradvies

Bent u een zakelijke bezoeker? Klik hier

Over Saman Groep – onze geschiedenis

Sinds 1921
 Al in 1921 werd Saman opgericht als smederij en rijwielhandel. De Sint Domusstraat in Zierikzee was jarenlang de locatie van waaruit het bedrijf opereerde en de mosselvisserij en landbouw hielp bij hun mechanisatie en vormde de basis voor de huidige afdeling constructie.

In de jaren 60 kwam er door de introductie van het aardgas steeds meer vraag naar gelaste stalen cv leidingen en uiteraard de benodigde verwarmingstoestellen. Saman speelde hierop in door zich te richten op de installatie van de leidingen en het plaatsen van de eerste cv toestellen. Zo kon het bedrijf ook groeien als installateur. Na de overname van het bedrijf door de familie Bin begin jaren 90 werd een derde afdeling ‘Elektra’ toegevoegd om de afdelingen Constructie en Installatie op de juiste wijze te kunnen ondersteunen. Nu kon Saman zich als totaalinstallateur profileren voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. Het groeiend aantal gerealiseerde installaties deed tevens de behoefte groeien naar een professionele partner voor service & onderhoud waarmee het bedrijf zich verder ontwikkelde.

Focus op duurzaamheid
In 2004 werd er een belangrijke beslissing genomen: de focus van het bedrijf werd gezet op duurzaamheid. Door al vroeg in te spelen op de energietransitie die plaats zou gaan vinden binnen de internationale gemeenschap, werd een enorme groei voor Saman mogelijk. De naam Saman Groep werd aangenomen om de diversiteit aan productgroepen aan te geven. Door de jaren heen is er veel kennis opgedaan en een voorsprong genomen op de markt. Het assortiment bestaat onder andere uit zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en laadstations en deze worden ondersteund door de adviserende rol die we aannemen.

Saman EnergiQ
In 2016 werd de focus op duurzaamheid compleet gemaakt door de oprichting van SamanEnergiQ, het energiebedrijf van de Saman Groep. SamanEnergiQ levert écht groene stroom uit eigen regio en gas met CO2 compensatie en biedt oplossingen om duurzame energie voor iedereen bereikbaar te maken.

De toekomst
Anno 2018 heeft de Saman Groep meer dan 140 collega’s in dienst die samen iedere dag op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in het vakgebied. Zo wordt de opdrachtgever optimaal geadviseerd en zijn de producten en diensten altijd afgestemd op de nieuwste ontwikkelingen. Want dat is waar de Saman Groep voor staat: een klantgerichte organisatie die meedenkt met haar  opdrachtgevers en hen tevreden houdt.

In de komende jaren blijven we groeien en continu innoveren door nieuwe oplossingen te bieden die bijdragen aan een duurzame energievoorziening voor ons allemaal. We nemen graag een adviserende rol aan waarin we onze specialistische kennis omzetten naar praktische oplossingen, zorgen met onze collega’s voor de uitvoering van de werkzaamheden en het benodigde service & onderhoud. Met dit alles zorgen wij voor een comfortabele en een duurzame woon- en werkomgeving, ook voor de volgende generatie.

Wij geven energie
Hoe we dit bereiken? Door ons met trots, passie en vol energie in te zetten. Wij willen het beste advies geven en leveren altijd kwaliteit. Wij geven oplossingen die aansluiten op de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers, dit staat voorop. Saman Groep; wij geven energie! 

Waar staan we voor? 2    Waar staan we voor? 1    Onze geschiedenis

Ons werkgebied

Van Zeeuws Vlaanderen tot
Breda en Dordrecht

Dhr. Van de Wege uit Vlissingen

Ze zijn professioneel, netjes en klantvriendelijk

Aanvankelijk was er een verkeerde omvormer meegeleverd. “Er is toen als service tijdelijk een andere omvormer opgehangen om toch rendement van de installatie te hebben. Na een paar dagen hebben ze de goede omvormer geplaatst. Dat is dus heel keurig opgelost”, is Van de Wege positief over Saman.