Hoeveel zonnepanelen installeerden we in Nederland in 2021?

Maar liefst 3.299 megawattpiek! Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het totale geïnstalleerde vermogen in Nederland is daarmee gegroeid tot 14.249 megawattpiek. De bereidheid van de Nederlanders om te verduurzamen is gegroeid. In 2021 koos maar liefst 78% van de bevolking voor een duurzaamheidsmaatregel. Zonnepanelen waren in 2021 de populairste maatregel om te verduurzamen, gevolgd door ledlampen, tochtstrips en isolatieglas.

Waarom kiest men wel of niet voor zonnepanelen in nederland?

Er zijn diverse redenen waarom men niet voor zonnepanelen kiest. Het meest wordt aangegeven dat men in een huurwoning of appartement woont. Hierdoor hebben zij zelf weinig tot geen zeggenschap over het dak. Ook zijn er mensen die aangeven liever te wachten op een beter product of denken ze dat zonnepanelen te duur voor hen zijn. Ben jij hier ook bang voor? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om zonnepanelen te huren!

Gelukkig kiest één-derde van de woningkopers wel voor zonnepanelen. De allerbelangrijkste reden om zonnepanelen te nemen? Dat is voor velen toch het financiële aspect. Zonnepanelen leveren geld op en bovendien betaal je de BTW niet. Bovendien horen we vaak dat zonnepanelen één van de makkelijkste verduurzamingsmaatregelen is om uit te voeren. Zonnepanelen passen op bijna iedere woning.

Hoe financiert men zonnepanelen in nederland?

Opvallend om te zien is dat men de zonnepanelen steeds vaker uit eigen zak betaalt. Ondertussen is dit in 84% van de gevallen zo. Het overige deel kiest voor een lening of een huurconstructie. In 2019 betaalde nog maar 68% de zonnepanelen uit eigen zak. Wellicht is dit te wijten aan het coronavirus. Men kon een lange periode niet op vakantie, uit eten of andere dagjes weg. Hierdoor bleef er veel geld op de bank staan en de spaarrente is bizar laag. Het verduurzamen van de woning is dan een goede investering en levert jou een hoger rendement dan geld op de bank.

Ook zonnepanelen op jouw woning?

Kies ook voor zonnepanelen! Met 10 zonnepanelen bespaar je met de huidige energietarieven al snel € 1.000 per jaar op je energierekening. Bovendien doe je iets goeds voor de energietransitie en verklein je jouw eigen ecologische voetafdruk. Denk je dat zonnepanelen een te grote investering zijn? Kijk dan eens naar onze mogelijkheden om zonnepanelen te huren tegen een vast bedrag per maand inclusief montage en onderhoud. Wel zo makkelijk.