Overweeg je een elektrische auto aan te schaffen? De Saman Groep geeft je vier redenen om elektrisch te gaan rijden;

1. Een elektrische auto is perfect voor stadsverkeer

Doorkruis je niet het hele land, maar rij je veel korte afstanden? Dan is een benzine auto een dure optie. De auto wordt namelijk vaak niet warm genoeg. Daarmee is het verbruik hoger. Bij een elektrische auto is het verbruik van stroom binnen de bebouwde kom juist het meest efficiënt. Bovendien hoeft de motor niet warm te worden. Als je veel korte afstanden rijdt is de kant groot dat je voldoende heeft aan een auto met een kleinere accu. Denk aan de Seat Mii met circa 250km actieradius. Deze is in de aanschafprijs een stuk voordeliger dan een auto met een grote accu. Zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID4 met circa 500km actieradius. Aan de hand van jouw rijgedrag schat je in met welke accu je af kunt.

2. De bijtelling van een elektrische auto is slechts 16%

Wanneer je een zakelijke rijder bent is elektrisch rijden extra interessant. De bijtelling van een elektrische auto is bij een aanschafwaarde tot € 40.000 slechts 16%. Pas in 2026 is de bijtelling gelijk aan een benzineauto, namelijk 22%. Hoog tijd om nog te profiteren van de lage bijtelling. Bezoek je zakelijk meerdere vestigingen per dag? Laad jouw auto bij tijdens je bezoek aan één van deze vestigingen en zo kan je de hele dag onbezorgd op pad.

3. Subsidies voor de elektrische auto in jouw privé omgeving

De meeste elektrische auto’s zijn nog niet zo oud en kunnen bijvoorbeeld na een leaseperiode nog prima een ronde mee. Schaf je tweedehands een elektrische auto aan? Dan heb je recht op subsidie! Het subsidiebedrag is vastgesteld op € 2.000, kijk voor meer informatie over deze subsidie op de website van het RVO.

4. Maak gebruik van jouw zonnepanelen

Zowel zakelijk als privé is een elektrische auto enorm interessant in combinatie met zonnepanelen. Dankzij jouw eigen opgewekte groene stroom laad je gratis jouw elektrische auto op. Bovendien levert jou zo een extra bijdrage aan de verduurzaming van onze planeet.

Heb jij al zonnepanelen op jouw dak én heb je overcapaciteit? Op dit moment lever je deze stroom tegen een prima vergoeding terug aan het net. Dit noemen we salderen. Met de afbouw van de salderingsregeling in het vooruitzicht is het extra interessant om al jouw opgewekte stroom zelf te verbruiken. Een elektrische auto is daar ideaal voor.

De Saman Groep helpt jou graag bij het vinden van een laadpaal voor thuis of op de zaak.

Vrijblijvende offerte aanvragen