Overweegt u een elektrische auto aan te schaffen? De Saman Groep geeft u vier redenen om elektrisch te gaan rijden;

1. Een elektrische auto is perfect voor stadsverkeer

Doorkruist u niet het hele land, maar rijdt u veel korte afstanden? Dan is een benzine auto een dure optie. De auto wordt namelijk vaak niet warm genoeg. Daarmee is het verbruik hoger. Bij een elektrische auto is het verbruik van stroom binnen de bebouwde kom juist het meest efficiënt. Bovendien hoeft de motor niet warm te worden. Als u veel korte afstanden rijdt is de kant groot dat u voldoende heeft aan een auto met een kleinere accu. Denk aan de Seat Mii met circa 250km actieradius. Deze is in de aanschafprijs een stuk voordeliger dan een auto met een grote accu. Zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID4 met circa 500km actieradius. Aan de hand van uw rijgedrag schat u in met welke accu u af kunt.

2. De bijtelling van een elektrische auto is slechts 12%

Wanneer u een zakelijke rijder bent is elektrisch rijden extra interessant. De bijtelling van een elektrische auto is bij een aanschafwaarde tot € 40.000 slechts 12%. Pas in 2026 is de bijtelling gelijk aan een benzineauto, namelijk 22%. Hoog tijd om nog te profiteren van de lage bijtelling. Bezoekt u zakelijk meerdere vestigingen per dag? Laad uw auto bij tijdens uw bezoek aan één van deze vestigingen en zo kunt u de hele dag onbezorgd op pad.

3. Subsidies voor de elektrische auto in uw privé omgeving

De meeste elektrische auto’s zijn nog niet zo oud en kunnen bijvoorbeeld na een leaseperiode nog prima een ronde mee. Schaft u tweedehands een elektrische auto aan? Dan heeft u recht op subsidie! Het subsidiebedrag is vastgesteld op € 2.000, kijk voor meer informatie over deze subsidie op de website van het RVO. Schaft u een nieuwe elektrische auto aan, is de subsidie voor 2021 helaas al vergeven.

4. Maak gebruik van uw zonnepanelen

Zowel zakelijk als privé is een elektrische auto enorm interessant in combinatie met zonnepanelen. Dankzij uw eigen opgewekte groene stroom laadt u gratis uw elektrische auto op. Bovendien levert u zo een extra bijdrage aan de verduurzaming van onze planeet.

Heeft u al zonnepanelen op uw dak én heeft u overcapaciteit? Op dit moment levert u deze stroom tegen een prima vergoeding terug aan het net. Dit noemen we salderen. Met de afbouw van de salderingsregeling in het vooruitzicht is het extra interessant om al uw opgewekte stroom zelf te verbruiken. Een elektrische auto is daar ideaal voor.

De Saman Groep helpt u graag bij het vinden van een laadstation voor thuis of op de zaak.

Vrijblijvende offerte aanvragen