Bestaande subsidie wordt uitgebreid

Maak je een duurzame keuze? Dan wil de overheid je tegemoetkomen, maakten ze bekend op Prinsjesdag. De bestaande subsidie wordt uitgebreid met drie miljard euro. Wanneer je kiest voor een hybride warmtepomp, waarmee je tot 70% gas bespaart, ontvang je een subsidie tussen € 1.000 en € 2.100. Zo verdient de installatie zich extra snel terug. De keuze om de subsidie juist op een hybride warmtepomp toe te passen, is logisch. Een hybride warmtepomp is namelijk erg vaak toepasbaar in bestaande woningen. Ook worden er maatregelen uitgewerkt om betaalbare elektrische auto’s te stimuleren.

Het Nationale isolatieprogramma

Het volgende grote punt is het Nationale isolatieprogramma, bekend gemaakt op Prinsjesdag. Een goed geïsoleerde woning bespaart veel energie en CO2 ten opzichte van een slecht geïsoleerde woning. Ook biedt een goed geïsoleerde woning mogelijkheden om 70% gas te besparen of zelfs volledig van het gas te gaan. Met het aangekondigde isolatieprogramma worden de 20% slechtst geïsoleerde koop- en huurwoningen versneld geïsoleerd. Zo stoten ook deze woningen minder CO2 uit en worden ze klaargestoomd voor een gasloze toekomst.

Verbeteren van de energie-infrastructuur

Steeds vaker komt het signaal dat het energienet op diverse plaatsen in ons land vol raakt. Met als gevolg dat ondernemers op bepaalde locaties geen zonnepaneleninstallaties meer mogen plaatsen. De overheid erkent het probleem en wil dat de verduurzamingsslag wel door kan gaan. Daarom wordt er geïnvesteerd in het energienet. Ook worden delen van het gasnet omgebouwd om basis te bieden voor waterstof, zo worden alle duurzame energiebronnen gefaciliteerd.

Wat betekent dit voor ondernemers?

Voor de ondernemer komt er subsidie op elektrische bestelbussen. Ook krijgen Mkb’ers die investeren in duurzame techniek meer belastingvoordelen.

Tot slot

Meer weten over verduurzamen en de subsidiemogelijkheden? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. We helpen je graag verder. Zowel zakelijk als particulier.