Tips om minder gas te verbruiken

Er zijn genoeg mogelijkheden om minder gas te gebruiken of zelfs volledig gasvrij te wonen. De Saman Groep deelt hieronder een aantal tips. Zet samen met ons de eerste stap!

 1. Schaf een moderne energiezuinige cv-ketel of warmtepomp aan

  Een cv-ketel die ouder is dan 15 jaar gebruikt onnodig veel gas. Met een nieuwe cv-ketel kunt u al snel tot 15% besparen op uw energiekosten. Een nog duurzamere oplossing is een hybride of all-electric warmtepomp. Hiermee gebruikt nu nog minder tot zelfs helemaal geen gas meer in huis.

 2. Verbeter de isolatie in huis

  Een woning die niet goed geïsoleerd is, verliest veel warmte via kieren, ramen, gevel, dak en vloer. Vanzelfsprekend moet uw cv-ketel dan harder werken om uw woning te verwarmen. Hierbij wordt er ook meer gas gebruikt. Door goede isolatie en ventilatie maakt u uw huis comfortabeler en duurzamer.

 3. Zet de thermostaat een graad lager

  Grote kans dat in de zomer uw thermostaat al laag staat, maar ook tijdens koudere dagen levert het gasbesparing op om uw thermostaat lager te zetten. Gemiddeld bespaart u namelijk tot zeven procent op uw gasverbruik met iedere graad die u verlaagt.

 4. Schaf een waterbesparende douchekop aan en/of douche korter

  Gemiddeld genomen gaat zo’n 20 procent van uw gasverbruik op aan het verwarmen van water. Ook onder de douche kunt u dus gas besparen. Dit kan met een waterbesparende douchekop en uiteraard ook door minder lang te douchen. Hoe minder water er verwarmd wordt, hoe minder gas u verbruikt.

 5. Breng radiatorfolie aan

  Heeft u radiatoren in huis? Dan kunt u ook eenvoudig gas besparen door radiatorfolie aan te brengen. Radiatoren stralen namelijk zowel naar de kamer als naar de muur achter de radiator veel warmte uit. Via een niet geïsoleerde muur verdwijnt deze warmte naar buiten. Dat is zonde! Met radiatorfolie kunt u de warmte uitstraling tot maar liefst 96% verminderen. Bovendien is er hierdoor minder energie nodig om te verwarmen.

 6. Kook niet meer op gas

  Door te koken op een elektrische kookplaat of een inductieplaat gebruikt u geen gas meer en dalen uw gaskosten. Ook is elektrisch koken veiliger en energiezuiniger. Dat is driedubbel winst!

Klimaatakkoord: Hoe gaat u besparen?

Naast dat bovenstaande tips u helpen minder gas te verbruiken, bespaart u ondertussen ook flink op uw energiekosten. Dat is dubbel zoveel winst! Hoe gaat u besparen op basis van deze maatregelen uit het Klimaatakkoord? De Saman Groep helpt hierbij u graag. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.