Het verhaal van Dhr. Den Dekker (Zeelandia)

Verbouwing entree hoofdkantoor Zeelandia

Het gebouw in het centrum van Zierikzee werd al vele jaren eerder grondig verbouwd. Zo onderging de voormalige productiehal van Zeelandia een metamorfose toen de fabriek een kantoorfunctie kreeg. Net als destijds stelde Zeelandia – een succesvolle speler op de internationale markt van bakkerijgrondstoffen – ook bij de meest recente opknapbeurt hoge eisen.

Projectleider Cees den Dekker van Zeelandia: “Dan is het handig om met vaste partijen te werken, zoals onze ‘huisaannemer’ MECO en ‘huisinstallateur’ de Saman Groep. Ook de architect, het schildersbedrijf… ze zijn allemaal op elkaar ingespeeld en weten hoe wij het willen. En Saman beschikt bovendien over de installatietekeningen, weten precies waar wat zit.”

“Er werd ook slimme gebouwautomatisering toegepast”

De Saman Groep kon bij deze opdracht zijn veelzijdigheid tonen en al zijn bedrijfsactiviteiten inzetten: installatie, constructie, elektra en duurzame energie. Zo kreeg niet alleen de gevel en de entree een eigentijdse uitstraling, ook de techniek in de technische ruimte werd vernieuwd. Voor het restaurant werd een nieuwe luchtbehandelingskast geplaatst en de bijbehorende koelinstallatie werd vervangen. Cv-ketels, dakbedekking, airconditioning, sanitair…, de Saman Groep pakte het tot grote tevredenheid van Zeelandia allemaal op.

Verder is alle elektra vervangen, is er energiezuinige verlichting gemonteerd, en werd er slimme gebouwautomatisering toegepast. “De receptionisten kunnen bijvoorbeeld via een iPad de verlichting regelen en deuren openen of sluiten.”

Een grote milieutechnische verbetering verzorgde de Saman Groep met een nieuwe warmtepompinstallatie voor het koelen en verwarmen van de kantoren. Dit energiezuinige VRV-systeem maakt het mogelijk om meerdere ruimtes individueel te koelen en te verwarmen.